hirdetés

A SwitchBot megalkotta az ultimate függönyelhúzó masinát

Régi karnis motorizációja egyszerűen

hír
A SwitchBot megalkotta az ultimate függönyelhúzó masinát 1
írta: SonkaMod
2021-05-14

A motoros függönyök még nem kifejezetten elterjedtek széles körben, pedig kétségkívül egy remek kényelmi termék, de sajnos nagyon nem olcsó. Nyilván kevesen döntenek a beszerzése mellett, mert vastagon fog a ceruza ezeknél a megoldásoknál, és annyira nem is fontos lakberendezési kiegészítő, hogy erre költsünk. Van még egy bökkenő, rengeteg felhasználónak már van egy meglévő függönye és karnisa, amit nem szeretne lecserélni. A SwitchBot erre készített a világon elsőként egy remek kütyüt, amivel fennmaradhat a régi megoldás, de tudjuk motorizálni, és távolról vezérelni. A felhelyezés pedig a gyártó állítása szerint akár 30 másodperc alatt elvégezhető, csavarok és szerelgetés nélkül.

Ha felszerelésre került, akkor onnantól kezdve az okostelefonunkról irányíthatjuk a kütyüt, így máris automatizálható a függöny. Lehet időzíteni, napkeltéhez és napnyugtához állítani, vagy ha összelőjük egy hőmérő szenzorral, akkor az alapján is lehet vezérelni. Hasznos tulajdonsága, hogy akár kézzel is elhúzható marad a függöny, mert a kütyü érzékeli azt a kis nyomást, amit ilyenkor kifejtünk rá, és magától befejezi az elhúzást.

Az eszköz hangvezérlésre is képes, támogatja a Google Asszisztens, az Amazon Alexa, a Siri, az IFTTT, a Smart Things stb., viszont ehhez kell a SwithBot Hub is, ahogy a távoli (nem otthoni WiFi hálózatról való) vezérléshez is. A SwitchBot Remote-tal pedig hagyományos távirányítással is működik.

Beépített akkumulátorról kap áramot az eszköz, és mivel nem egész nap használjuk, így sokat bír egy töltéssel. Körülbelül 8 hónapig nem kell tölteni, de ha ezt is kiküszöbölnénk, akkor a gyártónak van erre is egy megoldása. Lehet egy napelem kiegészítőt kapni hozzá, aminek elég a szórt fény is, és így már soha nem kell a töltéssel bíbelődnünk, és konnektorba sem kell dugni.

A SwitchBot megalkotta az ultimate függönyelhúzó masinát 10

A SwitchBot függönyelhúzó rendszere rendkívül ötletes megoldás, hiszen vezeték nélküli, nagyon könnyű a telepítése, nem csúnya, rengeteg kiegészítővel tuningolható és nem is drága. Ha csak magát a kütyüt vennénk meg, akkor a május 31-ig érvényes SWITCHBOT15OFF kuponkóddal már 17 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhetjük – a körprofilos kicsit drágább, azért már 19 800 forintot kérnek. Ezen felül a távirányító 6000 forintba kerül, a napelem 7400 Ft, a hub pedig 11 500 Ft. Ha teljes szettet vennénk, akkor lehet a Curtain Combót választani, abban a csomagban van két függönyelhúzó, egy távirányító, egy hub és egy hőmérsékletszenzor és ez kerül összesen 44 700 Ft-ba.

A gyártó saját oldalán értékesíti a termékeit, de rendelkeznek Kínán kívül 5 darab EU raktárral is, így áfa- és vámmentesen küldik a cuccaikat. A szállítás a 110 dollárt meghaladó vásárlásoknál ingyenes és Magyarországra már 7-10 munkanap alatt meg is érkezik a rendelés.

hirdetés