hirdetés

A Smartmi okosvécéülőkében benne van egy komplett bidé

Nem is akkora hülyeség, mint elsőre gondolnánk

hír
A Smartmi okosvécéülőkében benne van egy komplett bidé 1
írta: SonkaMod
2020-12-10

Nem is tudom, hogy láttam-e valaha itthon okosvécéülőkét, de azt hiszem, hogy nem. Furcsa módon itthon nem terjedtek el, legalábbis eddig, pedig bőven van értelmük.. Az ülésfűtés nagy luxusnak hangzik, viszont a bidé funkciót nem az értelmetlen luxi kategóriába tenném, hanem inkább a hasznosba. A Xiaomi Smartmi ülőke most elég gyorsan gondolkodóba ejtett, hogy vajon ez lesz a következő olyan kütyü, ami meghódítja a világot? Jó esély van rá, mert nem értelmetlen, és nem is nagyon drága. A robotporszívók sem olcsók, mégis már rengeteget eladnak belőlük, pedig voltak azzal kapcsolatban is konzervatív hangok.

Ehhez képest a Smartmi-nek elég egy hidegvíz-bekötés, és máris ellátja ezt a funkciót, nem is akárhogy. A hidegvizet lokálisan melegíti fel a mosáshoz, és ennek a hőmérséklete is állítható. Ha végeztünk az ügyesbajos dolgunkkal a vécén, megnyomjuk rajta a bidé gombot, akkor előbújik egy vékony zuhanyfejszerű egység, amiből spriccel a víz, és így könnyen tisztán tarthatjuk a kényes hátsófelünket. A csap pozíciója állítható, ahogy a vízsugár erőssége is.

Masszázsfunkció is van benne, ilyenkor a hideg és a meleg vizet tudja gyorsan váltogatni (így lazulnak el könnyebben az izmok), valamint folyamatos mozgásban van, hogy tökéletes legyen a tisztítás. A csapot minden egyes használat előtt UV fénnyel fertőtleníti a kütyü, valamint a víz is egy szűrőrendszeren keresztül, tisztán jön ki belőle.

A bidé használat ismerten sokkal higiénikusabb, mintha csak sima vécé papírt és/vagy nedves törlőkendőt használnánk, tehát már csak emiatt sem hülyeség az okosülőke, de a fűtés funkció sem rossz. Továbbá még éjszakai világítás is van benne, hogy beletaláljunk sötétben is a megfelelő helyre. Arról már nem is beszélve, hogy ennek sem csapódik le a teteje, ha elengedjük, hanem szép lassan visszaereszkedik. A Banggoodon a BGSMARTI9843 kuponkód segítségével akciósan rendelhető, mindössze 45 000 forintért meg is vásárolhatjuk. Európai raktárból küldik, így akár még karácsonyig is ideérhet. Vajon mennyire fog ez elterjedni a közeljövőben? Én mindenesetre látok benne fantáziát.

hirdetés