hirdetés

A legjobb lézergravírozók minden projekthez (X)

Creality lézergravírozók a költséghatékonytól a legerősebb változatig

hír
A legjobb lézergravírozók minden projekthez (X) 1

Forrás: Creality Store

írta: Bagi
2023-07-24

A lézervágás és a gravírozás nem hagyományos értelemben vett metszést jelent, hanem a lézer elégeti az anyagot. Egy hihetetlenül sokoldalú megmunkálási módszer, a hőhatás révén számos különféle anyagot, többek között fát, papírt, kartont, textíliát, műanyagot tudtok megmunkálni. A legfontosabb dolog a választásnál, hogy milyen anyagra szeretnétek használni és milyen mennyiségben. A Creality kínálatában minden igényre találtok egy jó kis gépet.

Kép forrása: Creality Store
A legjobb lézergravírozók minden projekthez (X) 2

Forrás: Creality Store

Lézergravírozó mindenki számára: Creality Falcon2 22W

A Creality Falcon2 22W nemcsak tapasztalt felhasználók és kezdők számára készült, hanem kisvállalkozások is jól használhatják. Alkalmas  a „csináld magad” dolgokat kedvelők számára, oktatóknak, de például ékszer készítők, és a 3D nyomtatást kedvelők is szeretni fogják, sőt gyártáshoz, vállalkozások számára is megfelelő lehet.

A 22W nagy teljesítménnyel – ahogyan a nevéből is kitalálható, 22 W-tal -, és ultragyors sebességgel – 25 000 mm/perc – párosul.

Hármas felügyeleti rendszerrel látták el: található benne levegőáramlás figyelés, lencsefigyelés és lángfigyelés is. Ötpontos biztonsági rendszere miatt nem érhet meglepetés, előre összeszerelt kerettel érkezik, munkaterülete 400×415 mm.

A Creality Store-ról a Falcon50  kuponnal 311 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért szerezhetitek meg.

A legjobb lézergravírozók minden projekthez (X) 3

Forrás: Creality Store

A legköltséghatékonyabb lézergravírozó: CR-Laser Falcon 10W

A 10 W-os CR-Laser Falcon lézergravírozó megkönnyíti a vastagabb anyagok átvágását is. Egy mozdulattal képes átégetni a 12 mm vastag fatáblát, és mintákat gravírozni olyan kemény tárgyakra, mint a kő. A CR-Laser Falcon 400×415 mm-es munkaterülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy magasabb, vastagabb dolgokat munkáljatok meg. Opcionális, a lézerfejet megemelő kiegészítővel is ellátható, amivel a gravírozási magasság megnövelhető kb. 150 mm-rel, ezzel minták gravírozhatók magasabb tárgyakra, például gitárra vagy gördeszkára is.

Egyetlen gombbal elindíthatjátok, szüneteltethetitek vagy leállíthatjátok a gravírozást. A beépített LED kijelzőn nyomon követhettek mindent. Mivel giroszkóp segíti a biztonságos használatot, ezért a gép leáll, ha véletlenül megdől, megbillen vagy leesik, ilyenkr a készülék figyelmezteti az üzemeltetőt is. A lézerfej körüli levehető mágneses burkolat megakadályozza a szemsérüléseket. A készülék automatikusan segít megtalálni a megfelelő fókusztávolságot különböző anyagokhoz, mérés nélkül is.

A Creality Store 129 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért árulja.

A legjobb lézergravírozók minden projekthez (X) 4

Forrás: Creality Store

A kezdők ideális választása: CR-Laser Falcon 5W

Az 5 W-os CR-Laser Falcon tíznél több anyagot tud gravírozni és vágni. Használhatjátok táblára, fára, bambuszra, gumira, bőrre, szövetre, műanyagra, papírra, valamint fát, műanyagot és papírt is vághat vele. Gyorsan, és akár 0,1 mm-es pontossággal dolgozik.

Kialakításának köszönhetően nem kell félni a szemsérülésektől sem. Rengeteg szoftvert támogat, a Laser GRBL telepíthető Windows XP, 7/8/10/11 operációs rendszerek alá, míg a Lightburn elérhető Windows, Mac OS és Linux rendszerekhez.

Támogatja az NC, DXF, BMP, JPG, PNG, SVG, G-Code és más fájlformátumokat. Munkaterülete 400×415 mm.

A Creality Store-ról 95 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolhatjátok meg.

hirdetés