hirdetés

A legjobb akciókamera és néhány apróság olcsón

GoPro Hero7 Black

hír
A legjobb akciókamera és néhány apróság olcsón 1
írta: Toobee
2019-06-19

A piacon elérhető legjobb akciókamera a GoPro Hero7 Black most akciós áron kapható, a Cafago 101.500 Ft-ért kínálja. A képstabilizátor olyan profi benne, hogy gimbalra gyakorlatilag már csak extrém helyzetekben van szükség, ezt az egyik saját rögzítésű videóm is bizonyítja.

GoPro Hero7 Black

A kerékpározás az egyik szenvedélyem, igyekszem minél többet hódolni neki, ezért láthattok tőlem elég sok okosóra, illetve lámpatesztet. Sajnos nekem nincs GoPro Hero7 Black a tulajdonomban, de az egyik bringatárs rendszeresen hordja a közös tekerések alkalmával, és igen meggyőző az eredmény. Az alábbi videót egy szlovákiai bikeparkban rögzítettük, mindenféle stabilizátor nélkül, egy egyszerű mellkaspántra rögzített GoPro Hero7 Black segítségével.

Xiaomi Haylou GT1

Manapság már az is Xiaomi, ami nem az. Én elfogadtam, hogy a Haylou GT1 is a Xiaomi égisze alatt keresi a boldogságot. Sok újdonságot nem tartogat, ez egy TWS fülhallgató, azaz vezeték nélküli, sztereó zenehallgatást tesz lehetővé, de természetesen headsetként is használható.

Az alábbi, angol nyelvű videót találtam róla, ez alapján nem rossz választás, főleg ha az árát nézem, ugyanis mindössze 6.100 Ft-ba kerül, tehát áfamentesen juthattok hozzá. Házon belül a Redmi AirDots lehet a konkurenciája.

310 mAh-s a bölcsőben lévő telep, úgyhogy 12 órás összesített üzemidővel lehet számolni. A zajszűrős Haylou GT1 hangminősége a netes vélemények szerint nagyon jó, ami a Xiaomit ismerve könnyen elképzelhető. A 10.000 Ft alatti árkategóriában kiváló cuccokat csinál a kínai cég, úgyhogy bátran megvehető ez a termék is.

A legjobb akciókamera és néhány apróság olcsón 2

Gél ülőpárna

A gél ülőpárna az elnyűtt, száz ember segglenyomatát hordozó székekkel igyekszik leszámolni. Strandon, autóban vagy akár otthon is jól használható lehet, ugyanis szellőzik és megfelelő puhaság mellett biztosít jó tartás.

A leírásban szereplő tojásos trükköt azért nem próbálnám ki vele. Használható huzattal és enélkül is, ami plusz pont, ráadásul csak 5.200 Ft-ba kerül, ezért áfát sem kell fizetnünk utána.

A legjobb akciókamera és néhány apróság olcsón 3

Q Plus TV Box

A Q Plus TV Box kifejezetten olcsó, mindössze 10.600 Ft-ba kerül, így még pont áfahatár alatti az árazás, ami elég jó hír. A processzor szerepét az S905X2 tölti be, emiatt ígéretes a Q Plus, ugyanis ez az egyik Androidos boxokba szánt SoC a sok közül, ami ér is valamit.

Szerencsére a RAM-on sem spóroltak, ez 4 GB, a belső tárhely pedig 32 GB, bár kérhetjük a duplájával is, de akkor rizikós, hogy elcsípik a vámon. Android 9.0 fut rajta, bár jobban örülnék az Android TV-nek, de mint tudjuk: nincsen ingyen ebéd. Két darab USB port fért el rajta, a jó hír pedig az SPDIF, azaz az optikai hangkimenet megléte, ami a régi AVR-ek tulajdonosainak kedvez.

A WiFi csak a 2,4 GHz-es sávot használja, így a HD streamet felejtsétek el, maximum YouTube-ozni lesz elegendő, a LAN pedig csak 100 MBit-es, ez azt jelenti, hogy a BD50-ek még gond nélkül átmennek kábelen keresztül. Kis pénz, kis foci, de alap dolgokra használható a Q Plus.

hirdetés