hirdetés

A Hekka bedobott a közösbe egy olcsó fűthető mellényt

De van itt 3 darab 3D nyomtató is

hír
A Hekka bedobott a közösbe egy olcsó fűthető mellényt 1

Forrás: Hekka.com

írta: Don Kartács
2022-10-04

A Hekka elég érdekesen válogatja össze az akciós cuccait, a mai felhozatalban egy fűthető mellény van, illetve 3 darab 3D nyomtató, mindegyik az Artillery márkától. Az előbbi esetben az idő is indokolja az ilyen ruhadarabok viselését, utóbbiaknál pedig arra lehet felhúzni a logikát, hogy a 3D nyomtatás tipikus beltéri tevékenység, és ha hűvös van vagy rossz az idő, bizony sokszor tartózkodunk bent. Mindegyikre szereztünk kupont, a Hekka fizeti a mellény után az áfát, míg az Artillery nyomtatói EU raktárból érkeznek, ingyenes szállítás mellett.

Artillery 3D nyomtatók – Három testvér

A 3D nyomtatók közül az Artillery három modellt is kínál, ezeket ársorrendben fogjuk tárgyalni. Mitől drágább egy 3D nyomtató egy másikhoz képest? Általában attól, hogy nagyobb a tárgyasztal, hogy gyorsabb vagy csendesebb, illetve hogy finomabb fejen át tudja kinyomni a felmelegített anyagot, amivel így pontosabb formák nyomhatók ki. A legendás Prusa i3 akár már két fúvókából is be tudta keverni az agyagokat, szóval van itt tér a fejlődésre. A 3D printerek piaca ráadásul kiváló modding alap, mindenki cseréli a vezérlőket, a fejeket, a motorokat, hogy szebb, gyorsabb, csendesebb gépek álljanak össze.

A legolcsóbb Artillery modell a Hornet, ami darazsat jelent, valószínűleg ezért kapott fekete-sárga dizájnt. A HEKKAHOR  kuponnal 54 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ez gyakorlatilag egy belépőmodell ára. Ennek megfelelően nem túl nagy, 220x220x250 mm-es a fűtött tárgyasztal, viszont az összeszereléssel nem kell sokat bajlódnotok, hiszen 95%-ban készre szerelve érkezik. Érdekesség, hogy a kábelek csatlakozását védjegy fogja védeni – a bejegyzés folyamatban van -, így nem fognak szanaszéjjel állni a zsinórok, és nem is akadnak bele semmibe, míg a fej mozog. A gyártó állítása szerint a Hornet nagyon csendes, ezt persze csak egy valós próba után tudnánk bizton állítani. A fúvóka 0,4 mm-es, a gép PLA-t, PETG-t és TPU típusú filamenteket képes fogadni.

A Hekka bedobott a közösbe egy olcsó fűthető mellényt 11

Forrás: Hekka.com

Eggyel komolyabb cucc az Artillery Genius Pro, amit a HEKKAGENIUS  kóddal 101 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet hazavinni. Nyilván ezért a felárért, már kell mindenféle extrát adnia a Geniusnak, de ezeket nem a tárgyasztal méreténél kell keresni, ez is 220x220x250 mm-es, viszont ez a gép automatikusan be tudja állítani a saját tárgyasztala magasságát.

Itt már figyeli a gép, hogy kifogy-e a filament

– az az anyag, amit a felolvaszt az eszköz, és a fúvókán átnyom -, illetve áramszünet esetén is képes onnan folytatni a munkát, ahol abbahagyta. A kezelőfelülete is fejlettebb, egy érintésérzékeny TFT panelt kell nyomkodni, illetve fejlesztettek a léptetőmotoron és az alaplapon is, így még csendesebb a működés.

Na de mit tud az Artillery Sidewinder X2, ha a HekkaPrinter  kuponnal is 105 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte? Megváltozott az egyik paraméter, megnőtt a tárgyasztal 300x300x400 mm-re, a többi megoldása pedig kísértetiesen hasonló a Genius Próhoz. Vagyis ugyanolyan csendesen és gyorsan képes PLA, ABS, PVA, HIPS és még néhány másik anyaggal dolgozni. Mivel az árkülönbözet minimális a két modell között és a tárgyasztal mérete egyértelműen behatárolja a nyomtatható tárgyak méretét, ráadásul nehéz is rajta változtatni, ezért én mindenképpen ezt venném a kettő közül.

hirdetés