hirdetés

A grafikusok is Kínából rendelnek rajztáblát

Haladó rajztábla kezdő áron

hír
A grafikusok is Kínából rendelnek rajztáblát 1

Forrás: veikk.com

írta: SonkaMod
2022-07-28

Bár a szalagcím elég clickbait, és némi csúsztatás is van benne, de legalább ugyanannyi igazság is. A digitalizáló rajztáblák királya a Wacom, ami nem is kérdés. Ez a királyság pedig nem légből kapott, a cég termékei tényleg jók, ám az is igaz, hogy drágák. Ha pedig szeretnénk ár/érték arányban jó eszközt, akkor érdemes Kínából is körülnézni, mert egy Veikk táblával jobban járhatunk. A Veikk VK1060-as, viszonylag nagytudású táblája most különösen megérős, mert már megrendelhető 17 400 forintért, pedig itthon egy tízessel drágább.

A VK1060-as mérete, amin rajzolni lehet az 10×6 inch, ami már elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk rajta. Type-C porton keresztül kell hozzákapcsolni a számítógéphez, és egy aksimentes érintőceruza jár hozzá. Az eszközre tettek nyolc darab gombot is, amiket saját magunk programozhatunk, hogy mit csináljanak. Értelemszerűen ezekre olyan parancsok mehetnek, mind a közelítés/távolítás, másolás/beillesztés, törlés és effélék. A styluson is van két gomb, amik alapból a jobb klikket és az ecsetváltást testesítik meg, de ezek is testre szabhatók. A nyomásézékenysége 8192 szintes, ami igen magas, a felbontás pedig 5080 LPI, mely szintén egy jó érték. Kompatibilis Windowsos gépekkel, Mac-ekkel és telefonokkal, tabletekkel is.

Ez a modell a hazai piacon is beszerezhető, és majdnem 28 000 forint, tehát nem olcsó. Szerencsére Kínából is rendelhető, akár Aliexpressről, de olcsóbban kijövünk most a Banggoodon, ahol a BG1fa1b2  kuponkóddal mindössze 17 400 Ft-ba kerül, ami egy klasszis ár, és teljesen ingyen házhoz is szállítják.

hirdetés