hirdetés

A bőség zavara

Xiaomi Air 2 TWS fülhallgató, Yeelight lámpa, Honor Band 5

hír
A bőség zavara 1
írta: Rolla
2019-10-16

Oké, felesleges lenne leállni amellett érvelni, hogy milyen egyszerű volt, mikor régen autónál, telefonnál, televíziónál két választási lehetőség volt – kell vagy nem? -, hiszen sokkal jobb, hogy van miből meríteni. Viszont a webshopok sem könnyítik meg a helyzetünket, hiszen sokan, sokfélét árulnak, bár az azért elég idegesítő, amikor ugyanazt a terméket máshol akár feleannyiért – lásd: Xiaomi Air 2 – megkaphatjátok. Ezért igyekezzetek mindig körültekintőek lenni, hogy honnan veszitek meg, mutatok én is néhány ötletet.

Xiaomi Yeelight okos mennyezeti lámpa

Bármily meglepő, a Yeelight is a Xiaomihoz tartozik, így dizájnban és minőségben már előre el tudjuk képzelni, hogy mire számíthatunk. Legújabb dobásuk ez a 32 cm átmérőjű mennyezeti lámpa. A gyártó állítása szerint 5 perc alatt felszerelhető a plafonra, amit meg tudunk erősíteni, hiszen mi is használjuk ezeket a termékeket, de persze nem merül ki ennyiben a tehetsége. A Mijia és a Yeelight appon keresztül fel- és lekapcsolhatjátok, állíthatjátok a színt és a színhőmérsékletet, továbbá a fényerősséget is.

Bár ami engem lenyűgözött, az az, hogy ha összekapcsoljátok az imént említett appokat a Mi Band karkötőtökkel, akkor a lámpa automatikusan lekapcsolódik, ha elalszotok. De jó lenne végre nem arra kelni az éjszaka közepén, hogy világos van, én pedig azt se tudom, melyik bolygón vagyok.

Az okoscuccoknak ára van, mondjuk egy mennyezeti lámpánál szerintem megéri, hiszen nem egy évente cserélendő dologról van szó. 19 000 forintba kerül, bár valószínűleg utána egy jó darabig nem kell újat vennetek, szállításnál pedig az EU Priority Line a nyerő.

Huawei Honor Band 5 Basketball verzió

A Huawei már a Honor Band 4 esetében eljátszotta azt, hogy megjelenése után piacra dobott egy Running Edition névre hallgató változatot, aminek legnagyobb dobása, hogy felfűzhetitek a cipőfűzőtökre. Az ötlet logikus, hiszen így még pontosabb adatot kaphattok a technikátokról, viszont ez a gyakorlatban nem működött ilyen simán, mint ahogy az a tesztből is kiderült. Az ellopott méterek és a furcsa időmérés után valószínűleg újra leültek a fejlesztők egy kávé mellé és átgondolták a dolgokat, így született meg a Honor Band 5, amivel most a kosárlaba és a futás szerelmeseinek szeretnének kedvezni.

Külsejét tekintve a két legszembetűnőbb dolog a sima Band 5-höz képest az óra szíja és a kijelzője, ami a testvérrel ellentétben nem AMOLED, hanem monokróm PMOLED, és picivel kisebb is a mérete. Ez ebben az esetben kevésbé releváns, hiszen nem e-book olvasásrá szánták az eszközt, hanem a sportolás minél pontosabb monitorozása a fő cél.

Mivel a kosárlabdát és a futást igyekszik támogatni, ezért olyan fontos adatokat gyűjt edzés közben, mint a lépés hosszúsága, az ugrás magassága, a lábfej dőlésszöge vagy a levegőben töltött idő hossza, amik elemzésével sokat fejlődhettek, illetve a lesérülés lehetőségét is csökkenthetitek. Ezek mellett természetes méri a szokásos dolgokat is, úgymint kalóriaszámlálás vagy megtett lépések száma, illetve hasznos, hogy a bejövő hívásokat és üzeneteket is megtekinthetitek rajta, ha épp nem a lábatokon van.

Ennyi pénzért lassan buta órát sem találni, 6800 forintba kerül a 3VKIQ7UI kóddal, ráadásul új cucc, itthon még nem kapható, így ha valami egyedire vágytok, akkor csapjatok le rá.

Kugoo S1 elektromos roller

A lehető legnagyobb spórolás érdekében érdemes ősszel megvenni a fürdőruhát és tavasszal a téli kabátot, hiszen a szezonális termékeket ilyenkor szórják ki a boltokból. A Kugoo S1-nél is megfigyelhető, hogy lejjebb ment az ára júniushoz képest. Az egyik legstabilabb és tanulást nem igénylő elektromos közlekedési eszköz a roller, hiszen gyerekkorában legalább egyszer mindenki állt már rajta. Ezek a verziók azért már túlmutatnak a játék szinten, hiszen 20-25 km-t tesznek meg egy töltéssel, 350 wattos motorjuknak köszönhetően pedig akár 30 km/h-s sebességre is felgyorsulhattok. A méretet sem bandázó óvodásokra találták ki, akár egy 120 kg-os személyt is képes elvinni a hátán, ami elég király. Könnyű és összecsukható, így bevásárláshoz, nagymama meglátogatásához vagy munkába járáshoz is tökéletes választás.

Akár lépcsőn is könnyű felvinni, a csomagtartóba is befér, akkumulátora pedig 4 óra alatt feltölthető maximumra. Tudását tekintve sok mindenben túlszárnyalja a Ninebot Segway ES1-et, de árban nem. 96 000 forintba kerül a GKB181S kóddal, ráadásul ingyenes szállítással érkezik pár nap alatt EU raktárból, ajándékba pedig egy Mi Band 4-et is kaptok hozzá. Ha pedig a műszaki adatok helyett az érdekel benneteket, hogy hogyan szuperál a gyakorlatban, akkor olvassátok el a tesztünket.

hirdetés