hirdetés

5+1 hasznos power bank típus

hír
5+1 hasznos power bank típus 1

Forrás: Markus Winkler; Unsplash

Atika
írta: Atika
2023-04-08

Az alábbiakban felsorolunk néhány érdekes power bank típust.

Zseblámpa funkcióval rendelkező power bank

Ez a típusú power bank lehetővé teszi, hogy egyszerre használhassuk a zseblámpát és töltsük az eszközeinket. Ideálisak kempingezéshez vagy túrázáshoz.

A zseblámpás powerbank egy olyan készülék, amely kombinálja a hordozható akkumulátorok és a zseblámpák funkcióit. A zseblámpás powerbank lehetővé teszi, hogy akkumulátora segítségével töltsd fel készülékeidet, például okostelefonokat, tableteket, laptopokat stb. Emellett azonban rendelkezik beépített LED lámpával, amely szükség esetén használható.

A zseblámpás powerbankok különböző méretűek és kapacitásúak lehetnek, attól függően, hogy milyen sok energiát szeretnél tárolni bennük és mennyire hordozhatóak legyenek. A kisebb készülékek általában 1000-5000 mAh kapacitással rendelkeznek, míg a nagyobbak akár 20000 mAh-t vagy ennél több tartalék energiát biztosítanak.

Fontos tudni azonban, hogy a zseblámpás powerbank használata során az akkumulátor teljesítménye fokozatosan csökkenhet. Ezért javasolt rendszeresen feltölteni és fenntartani az akkumulátor élettartamát. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy a LED lámpa használata növeli az akkumulátor lemerülését, így, ha hosszabb ideig szeretnél világítást biztosítani, érdemes egy erősebb és nagyobb kapacitású zseblámpás powerbankot választani.

Napelemes power bank

A napelemes power bankok hasznosak lehetnek, ha nincs hozzáférésünk hálózati áramhoz. A beépített napelemek segítségével napenergiával tölthetjük fel a power bankot.

A napelemes power bank egy olyan készülék, amely lehetővé teszi az energia tárolását és átalakítását, amelyet a nap energiája szolgáltat. A napelemes power bankok kisebb méretű napelemeket használnak, amelyek általában a készülék tetejére vannak szerelve, és amelyek segítségével az eszköz feltölthető a nap energiájával.

A napelemes power bank használata során a nap energiája a napelemeken keresztül áramot generál. Ez az áram átfolyik az eszköz belső áramkörén, ahol beépített átalakítók segítségével átalakítják a napenergiát olyan formába, amely alkalmas a töltésre. Az áramkörben található egy akkumulátor, amely a napenergiából származó áramot tárolja, így lehetővé teszi, hogy az energia későbbi felhasználásra kerüljön.

A napelemes power bankok általában kisebb kapacitásúak, mint a hagyományos power bankok, mivel az energia termelése a napelemeken keresztül korlátozott. Azonban előnye, hogy használatuk során az energia forrása a napenergia, amely ingyenes és megújuló forrás, így hosszú távon gazdaságosabb lehet.

Qi vezeték nélküli töltéssel rendelkező power bank

Ezek a power bankok lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést, így nincs szükség kábelezésre. Egyszerűen csak helyezzük a Qi-kompatibilis eszközünket a power bankra, és azonnal elkezdődik a töltés.

A Qi vezeték nélküli töltés egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a mobil eszközök vezeték nélküli töltését. A power bank-ok között vannak olyanok, amelyek támogatják a Qi vezeték nélküli töltést, azaz lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Qi-támogatással rendelkező mobil eszközöket vezeték nélkül töltsék fel.

Ezek a power bank-ok általában beépített Qi vezeték nélküli töltő padot tartalmaznak, amelynek segítségével az eszközök vezeték nélkül tölthetőek fel. Az ilyen típusú power bank-oknak általában nagyobb kapacitásuk van, mint a hagyományos power bank-oknak, mivel több akkumulátort tartalmaznak, ami a vezeték nélküli töltési folyamat során nagyobb energiaigényt jelent.

Az ilyen power bank-ok előnye, hogy nem kell hozzájuk vezetéket csatlakoztatni, így egyszerűbb és kényelmesebb a használatuk. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a vezeték nélküli töltési folyamat lassabb lehet, mint a hagyományos töltés, ezért a nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkező telefonok esetében időigényesebb lesz a feltöltés.

Nagy kapacitású power bank

Ezek a power bankok nagyobb kapacitással rendelkeznek, általában 10000mAh-tól akár 60000mAh-ig. Több USB-porttal is rendelkezhetnek, és akár egyéb portokat is tartalmazhatnak, például USB-C vagy Lightning portokat.

Indítássegítő power bank

Léteznek olyan power bankok, amelyek kifejezetten arra vannak tervezve, hogy segítsenek az indításnál, ha az autó akkumulátora lemerült vagy gyenge. Ezek az eszközök általában nagyobb kapacitású akkumulátorokkal rendelkeznek, és tartalmaznak egy speciális kábelkészletet, amely segítségével csatlakoztathatók az autó akkumulátorához.

Az ilyen power bankokban található beépített funkciók között lehetnek LED lámpák, USB töltőportok és egyéb kiegészítők is, amelyek praktikusak lehetnek az autós utazások során. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden power bank alkalmas az autóindításra, és hogy a megfelelő típus kiválasztása az autó típusától és a power bank kapacitásától függ. Érdemes tehát alaposan utánajárni a termékeknek és szakember segítségét kérni a megfelelő választáshoz.

hirdetés