hirdetés

3D nyomtatás és lézergravírozás a menő a Cafagónál

Modern technológiák átültetése otthonunkban

hír
3D nyomtatás és lézergravírozás a menő a Cafagónál 1

Forrás: Cafago

írta: Don Kartács
2023-02-16

A 3D nyomtatás és a lézergravírozás sem nevezhető teljesen új technológiának, egy ideje már használjuk ezeket a háztartásban, de a fejlődésük még mindig nagyon gyors. Számtalan funkcionális és dísztárgyat lehet velük készíteni, és egyébként maga a használat is remek móka azoknak, akik technológiailag egy kicsit is fogékonyak az ilyesmire. A két delikvensünk az FLSUN SR Delta 3D nyomtató és az LC400 Pro lézergravírozó, mindkettő német raktárból érhető el, ingyenes szállítás mellett.

LC400 Pro lézergravírozó – Lehetne izmosabb

Az LC400 Pro nem más, mint egy 5 W kimenő teljesítményű lézergravírozó, amivel különböző tárgyakra lehet feliratokat, illetve képeket „vésni”. A gravírozási terület 400×400 mm-es, és képes fémre, kerámiára, fára, bambuszra, műanyagra, bőrre és még egy-két egyéb anyagra is gravírozni, illetve a vékonyabb matériákat, mint a karton, a farost lemez, vékony műanyag stb. át is tudja vágni. Az összeállítás nem egy nagy kaland, 15-20 perc alatt összedobható az LC400 a gyártó állítása szerint, a tapasztalatom viszont nem teljesen ez. Nekem egy kicsit hosszabb időt szokott igénybe venni, de nem többet mint fél óra. A gravírozás sebessége 3000 mm percenként, ami már egész tempósnak nevezhető. Egy csomó szoftverrel vezérelhető, képes mintákat fogadni az alábbi szoftverektől: LaserGRBL, LightBurn, Benbox, GrblController és LiteFire. Az alábbi fájlformátumokat támogatja: NC, BMP, JPG, PNG, DXF és még néhány egyebet is.

A gépért 69 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, még kupont sem kell hozzá használnotok, illetve a szállítás is ingyenes, így pár nap alatt megérkezik német raktárból.

hirdetés