hirdetés

Rákívántál egy kis Super Mariora?

Retro konzolok és egy fogkefe a Hekkától

hír
Rákívántál egy kis Super Mariora? 1

Forrás: Hekka.com

írta: Don Kartács
2022-08-04

Itt a szokásos kör a Hekka ajánlóval, a felhozatal azonban most eltér a megszokottól. Főleg retró konzolokat gyűjtöttünk nektek össze, de azért a listában megbújik egy Xiaomi fogkefe is. Ez utóbbi különösen jó áron kelleti magát, az előbbi csoporttal pedig remek játékélményeket lehet szerezni. Minden Hekka termék ingyenes szállítással érkezik, az áfát pedig a cég intézi a cuccok után.

Újratölteni mindegyiket USB kábel segítségével lehet,

illetve gyakorlatilag az összes régi konzol játékaival kompatibilisek a berendezések, sőt PC-s gémeket is tudnak futtatni. Mindhárom rendelkezik TF kártya bemenettel – van amelyik többel is -, az ide helyezett micro SD kártyán fut a Linux alapú rendszer, illetve ide felmásolva telepíthettek a konzolokra játékokat a már gyárilag rajtuk lévők mellé.

 

Rákívántál egy kis Super Mariora? 2

Forrás: Hekka.com

Anbernic RG280V konzol – Olcsó, kicsi

Az első konzol az Anbernic RG280V, ami a legolcsóbb és legegyszerűbb darab a felhozatalban. Ebben egy 2,8 inch-es, 320×480 pixeles IPS kijelzőn élvezhetitek a játékokat 7 órán át, ennyit bír a 2100 mAh-s akku. 20 különböző játékformátumot támogat – mint a PS1, Sega, Gameboy, NES vagy a Super Nintendo -, illetve 2 darab micro SD kártyát is tartalmaz a csomag – egy 16 és egy 64 GB-osat –, amikre játékokat másolhattok fel. Meglepve tapasztaltam, hogy DosBox emulátort is telepítettek rá, így elvileg képes a régebbi PC-s retró játékokat is futtatni.

Az Anbernic RG280V-ért a HekkaRG280V  kóddal 24 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás ingyenes, és az áfát is intézi a cég.

 

Rákívántál egy kis Super Mariora? 3

Forrás: Hekka.com

Anbernic RG351P konzol – Megnövelt erő és formátum

A következő szint az Anbernic RG351P, aminek a lelkét egy Rockwell 3226 chip adja. Ez már nem a klasszikus álló NES formátum, hanem fektetett, ami azért jó, mert sokkal több hely jut a kezeknek, oldalról könnyebb ráfogni a konzolra. A kijelzője 3,5 inches, 320×480 pixeles IPS panel, vagyis lényegében megegyezik az előző modellével, csak nagyobb. A 3500 mAh-s akkuból 8 órányi üzemidő esik ki, és kétszer annyi memóriája is van, mint az RG280V-nek.

Viszont csak egy micro SD kártyának nyújt helyet, amiből egy 64 GB-os a csomag része, de 256 GB-ig kezel nagyobbakat is. Emulátorok tekintetében nagyjából ugyanazokat tudja, mint az RV280V, a teljes listát a termékoldalon találjátok. Az Anbernic RG351P-ért a HekkaRG351P  kóddal 32 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, a szállítás ingyenes, és az áfát is intézi a cég.

 

Rákívántál egy kis Super Mariora? 4

Forrás: Hekka.com

Anbernic RG503 konzol – Az igazi nagyágyú

Az Anbernic RG503 a legerősebb cucc a hármasból. Egy Rockwell 3566-on futtatja a rendszert, 1 GB RAM mellett, ami bőven elég minden retró játék emulálására. A kijelző végre OLED, 4,95 inch-en, 16:9-es képarány mellett 960×544 pixelt élvezhettek. Sokkal szélesebb is a testvéreinél, emiatt jóval ergonomikusabb, vagyis ez egy totálisan más kategória, mint az előbbiek.

Az akkuja is jóval nagyobb, 3500 mAh-s, ami 6 órányi üzemidőt tesz lehetővé. Van beépített 5 GHz-es WiFi-je és 4.2-es szabványt használó BT modulja, tehát külső kontrollereket is tudtok rá csatlakoztatni, illetve tolhattok multiplayer játékokat is.

Van rajta HDMI kimenet,

így külső megjelenítőket is kezel, illetve egy remek sztereó hangszóróval is rendelkezik. Emulátorok tekintetében nagyjából ugyanazokat tudja, mint a korábbi két modell, a teljes listát a termékoldalon találjátok. Az Anbernic RG503-ért a HekkaRG  kóddal 44 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető haza, a szállítás ingyenes, és az áfát is intézi a cég.

Rákívántál egy kis Super Mariora? 5

Forrás: Hekka.com

Xiaomi Mijia T300 fogkefe – Xiaomi minőség olcsón

Rengeteg szónikus fogkefét teszteltünk már, és gyakorlatilag mindegyik jó volt, de a Xiaomik ezek közül is kiemelkednek. Ez ráadásul egy igen olcsó alapmodell, így nem dönti romba a családi kasszát sem. Természetesen ez a fogkefe is már Type-C porton keresztül tölthető, de az akkuja így is 25 napig bírja a szokásos 2 fogmosás/nap értékkel számolva. 31 000-et rezeg percenként a fej, ami mindenféle lepedéket eltávolít a fogaitok felszínéről. Mivel ez egy fürdőszobába való termék, IPX7 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, amit köznyelvre fordítva a „vízálló” szóval szoktunk illetni.

Az alapdoboz része 3 darab színes korong is, amivel azt jelölhetjük, hogy kié melyik fogkefe, így ha több egyforma van a családban, nem fogjátok őket összekeverni, ami higiéniai szempontból nem egy hátrány.

Alapvetően két módban képes működni, a normálban és a szenzitívben,

így aki ínyvérzésre hajlamos, vagy még sosem próbált elektromos fogkefét, az válassza az utóbbit. A T300 meg is jegyzi ezt a választást, és a következő fogmosáskor automatikusan ebben indul el. A kifejezetten kellemes kinézetű fogkeféért a HekkaMi0720  kóddal 5400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás ingyenes, és az áfát is intézi a cég.

hirdetés