hirdetés

Olvassunk hibakódokat Mucar OBD 2 autódiagnosztikával

hír
Olvassunk hibakódokat Mucar OBD 2 autódiagnosztikával 1
írta: SonkaMod
2022-01-04

Az autó fenntartás egy igen költséges dolog. Nem elég megvásárolni a járművet, hanem szervizelni is kell, ami esetenként nagy anyagi ráfordítást igényel. Sokan megijednek, ha felvillan a ’check engine’ lámpa, mert azt hiszik, hogy valami nagy baj van. Pedig ez a figyelmeztetés szinte bármire utalhat, a kicsi gondtól kezdve az igen nagy problémáig. Ilyenkor ki kell olvasni a hibakódot, amiből kiderül, hogy valójában mi is a probléma. Éppen ezért hasznos otthon tartani egy egyszerűbb ilyen kütyüt, mert nem kell rögtön a szervizbe rohangálni miatta.

Vannak igazán olcsó darabok, például van olyan, ami csak magát a hardvert tartalmazza, és a telefonunkkal kell összekötni, amire pedig egy appot kell letölteni. Ilyen például a Kuulaa olcsó kis scannere, mely már 5000 forint alatt megvásárolható.

Vannak viszont komolyabb eszközök is, amik nem a telefonunkkal párosodnak, hanem önálló kütyük. A Mucar CDL20-as is ilyen, amit EU raktárból tudunk megrendelni, és arányaiban nem sokkal drágább, hiszen mindössze 6900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. A kütyü még a károsanyagkibocsátást is tudja mutatni, ami a műszaki vizsga előtt egy igen hasznos adat. Az érte kért összeg pedig egyáltalán nem sok, ha párszor már a segítségünkre lesz, akkor máris megérte az árát.

hirdetés