hirdetés

Nagy tudású okosórát villantott a Lige, az ára is kedvező

hír
Nagy tudású okosórát villantott a Lige, az ára is kedvező 1

Forrás: Gshopper.com

írta: Norbi
2022-09-14

A Lige márka már ismerős lehet a RendeljKínait olvasói számára, már régebb óta gyártanak olcsó kategóriás hagyományos órákat. Forgalmuk nagy részét az Aliexpressen bonyolítják, de termékeik meg-megjelennek az egyéb kínai webshopok választékában is. Egy ideje már okosórák is megtalálhatók a kínálatukban, és most egy tulajdonságai alapján nagyon ígéretes darabra bukkantunk a Gshopper akciós termékei között. A terméket sajnos nem volt szerencsénk még tesztelni, így a minőségéről, megbízhatóságáról nincsenek első kézből származó információnk, de egész jó áron kapható.

Nagy tudású okosórát villantott a Lige, az ára is kedvező 2

Forrás: Gshopper.com

Az órába nagyon sok hasznos dolgot zsúfoltak bele a mérnökök a már megszokottnak számító funkciókon kívül is. Például megtalálható benne az NFC chip is, így elvileg mobilfizetésre is alkalmas lehet. Ennek a mikéntjét sajnos nem árulja el a gyártó, és a neten sem leltem róla információkat. Az biztos, hogy nem Wear OS-t futtat, így a Google Pay, vagy új nevén Google Wallet kiesik, szóval ezzel azért nem biztos, hogy érdemes számolni egyelőre. Viszont a készülék alkalmas hívások fogadására is a beépített mikrofon és hangszóró segítségével, így az órán is le tudtok folytatni egy beszélgetést, ha épp nincs a közelben a teló, vagy bringán ültök és nehézkes lenne a zsebetekből előbányászni.

Ami még szokatlan ebben a kategóriában az az EKG funkció, az óra elvileg ezt is tudja. Ezt is érdemes fenntartással kezelni, de aztán ki tudja. A kör alakú kijelzője 1,3 colos átmérővel rendelkezik, ebbe az alacsony árba természetesen nem fért bele az AMOLED panel, így be kell érjétek egy IPS megjelenítővel. A beépített aksija 260 mAh kapacitású, ezzel 3-14 nap közötti üzemidő érhető el, a 3 nap értelemszerűen nagyon intenzív, még a 14 nap erősen moderált használat esetén értendő.

Rengeteg óraszámlap tölthető le hozzá, és ismer jó pár sportmódot is.

Talán már mondani sem kell, de tud minden mást is, ami egy okosórától elvárható, olyanokat mint a pulzusmérés, alvásmonitorozás, a stressz-szint és a véroxigénszint nyomonkövetése. Az ára igazán kedvezőnek mondható, hiszen szállítással együtt mindössze 16 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell értek fizetnetek, ha használjátok az A1545DA44D56  kuponkódot. Ez az ár már tartalmazza az áfát is.

hirdetés