hirdetés

Miket kell cserélni egy Xiaomi robotporszívón?

hír
Miket kell cserélni egy Xiaomi robotporszívón? 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2020-10-02

Már sokadik generációnál tart a Xiaomi robotporszívós termékvonala, itthon is rengetegen használják a kínai gyártó gépeit. Mint tudjuk, ezekben a robotokban ugyanúgy vannak kopóalkatrészek, mint egy autó esetében. Míg a járgányunkon a gumikat, fékbetétet és egyebeket kell szabályos időközönként cserélni, addig egy takarítógépnél a keféket meg a szűrőt.

A legfontosabb cserélendő alkatrész a szűrő. Ha még első generációs gépünk van, akkor az még az alap, nem mosható filterrel rendelkezik. Ezeket mindenképp érdemes cserélni olyanra, ami egyszerű csapvízzel tisztítható, mert így könnyen kitakaríthatjuk a gépet a jövőben. Az ajánlott cserét 150 óra után javallja a gyártó, ezt saját tapasztalataimra hivatkozva inkább 200 órában határoznám meg, de tényleg nem érdemes nagyon elhanyagolni ezt az alkatrészt, mert ha elöregszik, akkor már vissza tud jutni a levegőbe az a por, amit elvileg a gép már feltakarított. A feltörlős modelleken még a felmosó párnát is cserélni kell, ezeket nyilván akkor, amikor már nem tudjuk kimosni, elrongyolódott vagy nem tapad meg a robot alján.

Pótalkatrészből tudunk eredetit és utángyártottat is vásárolni. Alapvetően a nem eredeti példányok rosszabb minőségűek, de cserébe jóval olcsóbbak is. Mivel ezek is sokat bírnak, így a legköltséghatékonyabb megoldás, ha egy teljes pakkot veszünk ezekből, és akkor egyáltalán nem húzós az áruk. A Banggoodon többféle ilyen csomag kapható. A legjobb összeállítás az, amiben mindenből van több darab. Most csehországi raktárból elérhető egy 32 darabos csomag, ami a BGHOMEAPP13 kuponkóddal 7400 forintba kerül. Ennyiért kapunk 2 db hengerkefét, 4 db filtert, 6 db oldalkefét, 6 db felmosópárnát, 12 db víztartályszűrőt és még két takarítókefét is.

hirdetés