hirdetés

Mi Band 5 hivatalos adatok – Fejlesztések és ígéretek

hír
Mi Band 5 hivatalos adatok – Fejlesztések és ígéretek 1
írta: Don Kartács
2020-06-11

Hivatalosan is megjelent Kínában a Mi Band 5, így már mindent tudunk róla. Az előzetes sejtések nagyrészt beigazolódtak, nagyobb kijelző, több sport mód, mágneses töltés, NFC, de azért a dologban van egy csavar. 8200 Ft-ot kérnek érte, legalábbis a távolkeleti országban. A cikket frissítettük, ugyanis kiderült, hogy már rendelhető a Global verzió Banggoodon.

Néhány gondolatot hozzáfűznék a fentiekhez. Szerintem ezek jelentős fejlesztések, de például egyik forrás sem említi, hogy a Mi Band 3/4 széria szíjai vajon kompatibilisek lesznek-e az Ötös szériával. Mivel nagy a hallgatás, ezért azt gondolom, hogy nem. A másik az NFC. Azt ígéri a cég, hogy Európában is használható lesz végre a szolgáltatás, de sajnos a Fintech szolgáltatók kapcsán tudjuk, hogy ez egyrészt nem mindig megy zökkenőmentesen – lásd. Google Pay, Apple Pay, Curve és Revolut -, másrészt sokszor a szomszédos országokban már elérhető, itthon pedig még nem. Kicsit szkeptikus vagy, de azért reménykedem, hogy tényleg megvalósul.

Ami a sportrészleget illeti, szerintem ott történt a legnagyobb előrelépés. A PAI értékelés bevezetésével pedig végre értékelhető adatokat is fog adni a Mi Band 5, így egy kis lépést tesz az okosórák felé. Az is szimpatikus, hogy a cég nem vállalta túl magát, mindenféle ígéretekkel, nincs vérnyomásmérés és hasonlók, amiről mindenki tudja, hogy ezen a szinten a kamu kategóriába tartoznak.

 

Mindenesetre, amíg nem láttuk a global verziót – hiszen a fenti adatok a kínaira vonatkoznak -, addig én óvatosan fogalmaznék minden újítás kapcsán. Az ár viszont meglepett, én magasabbat vártam, igaz ebbe a nyomott értékbe most a viszonylag alacsony dollár is belejátszik. Erre persze még rá fognak rakódni plusz költségek, de vélhetően nem lesz sokkal magasabb a Mi 5 global variáns ára sem, mint az előző széria esetében.

Frissítés: a Banggood előrendelhetővé tette a global verziót, így a cikket frissítettük, a linket a lenti gombon találjátok.

 

Forrás: Wearable.com, Androidcentral, XDA-developers

hirdetés