hirdetés

Megjelent a Xiaomi XiaoAi új intelligens egér

hír
Megjelent a Xiaomi XiaoAi új intelligens egér 1
írta: SonkaMod
2020-06-22

Bejelentették Kínában a legújabb Xiaomi egeret, amibe bele fog kerülni a Xiaomi mesterséges intelligencia rendszere, így hangalapú utasításokat adhatunk az eszköznek. Egész pontosan még mi sem tudjuk, hogy ennek mennyi haszna lesz a mindennapi életben, de mivel a gép előtt ülünk akár napi 10-12 órát, így hihető, hogy nem csak valami töltelék periféria lesz a geekeknek, hanem egy hasznos kütyü, ami nagyon olcsó is.

Elméletileg az okosfunkció legfontosabb eleme a gyors alkalmazásmegnyitások, és parancsok lesznek. Például ráparancsolhatunk az egéren keresztül a gépre, hogy nyissa meg a Wordöt vagy kapcsolja ki a gépet. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy tudni fogja-e az olyasmi parancsok teljesítését mint, hogy ’kapcsoljon ki, ha végez a fájlok másolásával’. Még jópofa, hogy könnyedén diktálhatunk vele a gépnek, így nem kell a billentyűzetet püfölni. Ez mindenképp tök jó irány, hisz a telefonokkal már sokszor így viszünk be egy-egy gyors üzenetet, tehát nem új a technológia. Aki pedig okosotthonban utazik, annak jó vétel lehet majd ez a kis kütyü, hiszen elméletileg a többi kompatibilis eszközt is lehet vele irányítani.

Bár még a kínai webshopokban sem lehet kapni, már nagyon várjuk, hogy egy ilyen a kezünk ügyébe kerüljön, mert ezért az árért elég top ajánlatnak tűnik.

Forrás: Gizmochina

hirdetés