hirdetés

Megint nagyon kedvező az XrayDisk SSD-k ára

hír
Megint nagyon kedvező az XrayDisk SSD-k ára 1

Forrás: Aliexpress, Xraydisk Factory Store

írta: SonkaMod
2022-10-28

Bár sokan nem mernek adattárolót vásárolni Kínából, gyakorlati tapasztalata a legtöbb felhasználónak nincsen. Mi hosszú évek óta használunk ilyeneket különböző gyártóktól és még mind tökéletesen működnek. Persze mindig ki lehet fogni egy-egy rossz darabot, de érdemes már alapból úgy választani, hogy olyat vásárolunk, amiről jó értékeléseket lehet olvasni. Az XrayDisk hagyományos SATA III-as SSD-i ilyenek, így ezekkel nem valószínű, hogy mellényúlnánk, és bizony lényegesen olcsóbbak, mint az itthon kapható konkurensek.

Mindig érdemes a kínai adattárolókat figyelni, mert néha igen jó ajánlatokra lehet bukkanni. Van amikor szinte nem is olcsóbbak, mint itthonról rendelni, de jelen esetben az XrayDisk SATA III-as belső SSD-je nagyon jó áron fut. A termékről többezer értékelés olvasható, így nem nevezhető zsákbamacskának, illetve a cég már elég régóta a piacon van, így valamennyire ismert is. A sebességi adatok eltérők ennél a modellnél attól függően, hogy mekkora kapacitásút választunk, de az 1 TB-os változat maximum 500 MB/s-mal tud olvasni és 450 MB/s-mal képes írni.

Az adattárolókat igen kedvező áron vásárolhatjuk meg, de talán az 1 TB-os tároló éri meg a legjobban, ami mindenféle kupon meg külön ügyeskedés nélkül kerül mindössze 23 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba, míg a haza felhozatal 28 000 forinttól kezdődik. A különböző kapacitású modellek árai jelenleg így alakulnak:

KapacitásÁr
5800 Ft
5900 Ft
7500 Ft
8200 Ft
11 700 Ft
12 500 Ft
22 200 Ft
23 200 Ft
44 600 Ft

hirdetés