hirdetés

Középkategóriás kínai projektor bóvli áron

hír
Középkategóriás kínai projektor bóvli áron 1
írta: SonkaMod
2020-11-18

Úgy figyeljük a kínai noname projektorok fejlődését, mint anya a gyermekét. Még anno az első Unic gépekkel kezdtük a mustrát, azóta néztünk már élőben Alfawise-t, Vivibrightot, BlitzWolfot, Andoert, Powerfult, Excelvant és belekóstoltunk a drága kategóriába a JmGo-val, Xiaomival és Xgimi-vel. A fejlődés pedig évről évre egyre durvábban észrevehető. A minőség folyamatosan javul, a funkciók is egyre kiterjedtebbek, az árak pedig folyamatosan csak esnek. Két éve 100 dollár környékén már lehetett egy elviselhető 720p-s projektort vásárolni, ma már nem sokkal többért kapni FHD felbontásút is. A pixelszám, trapézkorrekció, fényerő, zajszint paraméterekben lehet fejlődni leginkább, és ezekben még kell is a távol-keletieknek.

Az androidos variáns ezeknél már sokkal szofisztikáltabb. Egyrészt a beépített rendszernek köszönhetően egy teljes multimédiás szórakoztatóegységet kapunk, másrészt a trapézkorrekciója fényévekkel jobb. Vertikálisan automatikusan beállítja magának és +/-40 fokot is ki tud igazítani. Horizontális állítási lehetőség is adott, ezt a távirányító segítségével állíthatjuk, +/-50 fokban. Tapasztalatból írom, hogy ez rengeteget számít az élményben. Emiatt nem kell felpolcolni/állványra rakni a gépet, hanem akár oldalról, egy asztalra téve is lehet vetíteni. A többi specifikációban megegyeznek a gépek. A fényerőre eltérő értékeket lehet olvasni, de körülbelül 500 Ansi körül lehet, de erről érdemes inkább YouTube-on videót nézni, ott valamennyire átjön, hogy mennyit tud.

Rendelkezik két HDMI, egy VGA, két USB és egy AV bemenettel, valamint fejhallgató kimenet is van rajta. A két oldalán egy-egy hangszóró található, amik sztereóban tudnak szólni. A kinézete szerintem elég meggyőző, bár ez nyilván ízlés kérdése is, de a fehér szín meglepően jól áll a kütyünek. Több helyen árulják a vetítőt, ha az Aliexpresst vesszük mérvadónak, akkor elmondható, hogy az alapverzió 65 000 forint körül érhető el, míg az androidosért mér elkérnek 80 000 forintot. Ehhez képest a Banggoodon a sima verzió a BG62230 kuponkóddal már 42 500-ért megvásárolható, és az EU priority Line szállítási móddal még áfa- és vámmentes is. Az androidos változat pedig csak simán akciós, így 60 000-ért elhozható, csehországi raktárból. Könnyen belátható, hogy mind a két ajánlat nagyon jó, főleg, hogy egy viszonylag fejlett projektor lehet a miénk.

hirdetés