hirdetés

Kínából olcsóbb a SUP

hír
Kínából olcsóbb a SUP 1
SonkaMod
írta: SonkaMod
2021-11-30

1-2 éve terjedt el elképesztő mértékben itthon a SUP-ok használata, és most már olyan szinten vannak jelen, hogy egy átlagos nyári napon, a balatoni strandok tele vannak SUP-ot pumpáló, leeresztő és használó emberekkel. Nem is véletlenül, mert tényleg élvezetes, és nagyon jó hangulata van a SUP-olásnak. Viszont nem olcsó egy ilyet beszerezni, itthon az olcsóbb darabok is 100 000 forint körül vannak, de Kínából jóval olcsóbban meg tudjuk venni.

Viszonylag újkeletű sportág a standup paddleboard, rövidített nevén a SUP. Alapvetően a szörfből alakult ki, és a gyökerei Hawaiira vezethetők vissza. A lényege, hogy egy viszonylag stabil szörfszerű deszkára ráállunk, és egy evezővel hajtjuk magunkat. Van több ága is, de a legelterjedtebb a síkvizi túrázás, amikor szinte csónakázunk vele, csak éppen más pozícióban.

A SUP előnye, hogy felfújhatós, tehát kis helyen elfér, de pumpálni sem annyira vészes. Az élvezeti értéke igen magas, mert lehet ülve is hajtani, de felállni sem nehéz rajta kis gyakorlás után. A hazai SUP árak viszont sajnos elég magasak. Az egyik jó beszerzési forrás a Decathlon, de ott is a legolcsóbb, egy 9’-as, ami csak abszolút kezdő deszka, és nem valami nagy a teherbírása. Kínából az RXSY SUP-ot olcsóbban lehet rendelni, és jobb is. Ez már 10,5’-as méret, és a teherbírása maximum 160 kilogramm. A hossza 320 centiméter, a vastagsága pedig 15 cm. Adnak hozzá változtatható méretű lapátot, rögzítő kábelt, amivel a bokánkra köthetjük, kézipumpát, javítókészletet és még egy vízálló telefontartót is, az egész szett pedig elfér egy nagyobbacska hátizsákba, amit szintén mellékelnek a csomagban.

A kínai SUP természetesen jóval olcsóbb, mint az itthon kapható variánsok. Ez a példány például alapáron csak 80 000 forint, de ha felhasználjuk a BG6f10d4  kuponkódot, akkor már 61 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhetjük ingyenes szállítással, EU raktárból. Ráadásul ebből a csehországi lerakatból pár nap alatt meg is érkezik, tehát akár még karácsonyi ajándéknak is megvehetjük.

hirdetés