hirdetés

JY 1/18-as távirányítós autó – Olyan olcsó, mint semmi más

hír
JY 1/18-as távirányítós autó – Olyan olcsó, mint semmi más 1
írta: Don Kartács
2021-11-11

Az JY 1/18-as méretarányú távirányítós autó egy igazi noname cucc, valljuk be. Az eredeti ára 41,39 USD, ami 13 200 Ft, ennyiért biztosan nem kellene, de amikor megláttam, hogy a BG925d6d kóddal csak 7800 Ft, akkor azért az megmozdított bennem valamit. A 41%-os kedvezmény azért már a „van az a pénz kategória”, és végül is ez egy gyerekjáték, ami ráadásul ingyenes szállítással érkezik, tehát nem kell ezt túlgondolni.

JY 1/18-as – Lassú, de olcsó

A legtöbb vevő úgy vesz távirányítós autót, hogy a gyermeke mellett ő maga is használni fogja. Szóval legyen jó erős, meg gyors, mert a kis Jancsikának az lesz a jó, meg minél nagyobb, mert akkor a sziklakertben is lehet veretni vele apukával felváltva. Csak egy dolgot nem kalkulálnak bele, hogy amikor 50-nel nekiveri Jancsika a szövetkanapé oldalának az 1/12-est, akkor akár jelentős anyagi kár is beállhat. 4-5 évvel ezelőtt a család pár tagjának vettem mini drónokat, átjöttek hozzánk reptetni beltérben, és utána függönyt kellett cserélni, mert a propellerek új mintákat szabtak bele, szóval néha a kevesebb a több, és ez a JY 1/18-as járművére tökéletesen igaz.

A 25 km/óra bőven elég a fiatalabb lurkóknak, cserébe elautózhatnak egy akkuval 20 percet.

A hatótáv 50 méter, szóval még szem előtt maradnak a járművel és az 1/18-asok nem is túl nagyok beltérre, szóval még ott is el lehet velük autózni. Bár ezt kevesen tudják, de az extra kraftot jellemzően úgy állítják elő a távirányítós autók esetében, hogy megnövelik a cellaszámot és ezzel együtt a feszültséget is. Vagyis attól bika egy ilyen RC jármű, hogy 3-4 cellás akkukat is simán beleraknak. Ez a veszély nem fenyegeti a JY-t, mert ez 1 cellás 700 mAh-s teleppel megy, aminek az a nagy előnye, hogy fillérekből pótolható. Ráadásul ez még USB-ről is tölthető, nem kell spéci RC cuccokat feleslegesen megvásárolni.

Nyilván ezen a szinten a távirányítós autó nagy része műanyag és nem nagyon vannak fém alkatrészek például a futóműben, de mivel ez egy 600 grammos apróság, ez teljesen belefér. Ennek is ugyanaz az előnye, mint a kicsi akkunak, hogy ha találtok hozzá alkatrészt, akkor fillérekből pótolható. Vagyis itt minden az alacsony ár és az olcsó „üzemeltethetőség” körül forog, és ez így is van rendjén egy belépő szintű modellnél. A BG925d6d kóddal csak 7800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az ára, ingyenes szállítás mellett, ennél nehezebb jutányosabb ajánlatot találni.

hirdetés