hirdetés

Ismét olcsó az állítható magasságú asztal

hír
Ismét olcsó az állítható magasságú asztal 1
írta: Don Kartács
2021-11-20

A home office előretörésével jelentek meg a háztartásokban az állítható magasságú asztalok, amik mellett akár állva is lehet dolgozni. Ez elvileg jót tesz a hátnak, így nem „kapjátok el” a tipikus informatikus betegséget. A szerencsésebbeknek fizeti a cég a munkakelléket, de van akiknek nem, és ő számukra rossz hír, hogy ezek általában meglehetősen drágák. Ha azonban nem egy új asztalt veszünk, hanem csak egy kisebb, motorosan állítható lapot, akkor jóval gazdaságosabban is megoldhatjuk a problémát. Ez jelen esetben a BGc04c86 kóddal 28 000 Ft-ot jelent, a terméket cseh raktárból postázzák, ingyenes szállítás mellett.

A kínai Leband leginkább ergonómiai eszközök gyártásával foglalkozik, például csinálnak deréktámaszokat is, de mint kiderült, elektromos asztaluk is van. Ez valójában csak egy asztalra tehető, állítható magasságú felület, így nem egy teljesértékű asztal. A felülete 70×48 centiméter, tehát kényelmesen ráfér egy laptop, jegyzetfüzet és akár egy monitort is rá lehet passzírozni.

Kétségtelen, hogy nem annyira jó megoldás, mint egy normál elektromos asztal, de jóval olcsóbb nála.

9 kilós a szerkezet, alumínium vázzal rendelkezik, a teljesítménye pedig 42 watt. A terhelhetősége maximum 15 kilogramm. Összecsukott állapotban 7,2 centiméterrel magasít az asztalunkon, a maximális magassága pedig 40 centiméter. Az alján lévő gombbal lehet felemelni, a tetején lévővel pedig leengedni, de bármilyen állásban meg lehet állítani.

Mivel a Leband egy Xiaomi fiókcég, így elméletileg Mi Home applikációval is összelőhető a kütyü, amin be lehet állítani a megfelelő magasságot, és ezt automatán meg is jegyzi a termék, így egy gombnyomással a kívánt magasságra lehet legközelebb állítani, és távolról is vezérelhetjük.

Míg egy hagyományos motoros asztal körülbelül 140 000 forint, addig a Leband terméke mindössze 28 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhető. Általában ez is kétszer drágább, de a Banggoodon a BGc04c86 kuponkóddal most meg lehet ennyiért rendelni, ingyenes szállítással, csehországi raktárból. A vicc az, hogy valójában a termék ismét olcsóbb lett, mint pár héttel ezelőtt, csak a dollár szállt el 325 Ft-ig, így mi magyarok kénytelenek vagyunk elszenvedni ennek hatását.

hirdetés