hirdetés

Fűthető bidé és ujjlenyomatos ajtózár a TomTop kínálatában

hír
Fűthető bidé és ujjlenyomatos ajtózár a TomTop kínálatában 1

Forrás: Tomtop.com

írta: Don Kartács
2022-10-20

A TomTop úgy látszik a formabontó termékeket szereti reklámozni, a mai felhozatal ugyanis egy Smartmi automata bidé és egy ujjlenyomattal is nyitható, távolról vezérelhető okoszár. Mindkettő olcsóbb a szokásosnál és természetesen EU raktárból érkeznek, ingyenes szállítás mellett.

Tuya ujjlenyomatos okoszár – Jövőbe mutató ajtónyitó

Teszteltünk már WeLock okoszárat, és alapvetően tetszett a megoldásuk, ehhez hasonlót kínál a Tuya is. A cég neve az okosotthon rendszerek kapcsán lehet ismerős, van egy remek appjuk, amivel mindenféle eszközt lehet összefogni és távolról vezérelni. Ez ebben az esetben sincs máshogy, az okoszárat összesen ötféleképpen lehet nyitni: ujjlenyomattal, PIN kóddal, távolról a Tuya applikációból, kulcskártyával – ez gondolom valamilyen proxy megoldás –, és kulccsal is. Mivel a zárban elhelyeztek egy WiFi modult, ezért nincs szükség külön átjáróra a használatához, hanem direktben fel tud csatlakozni a routeretekre, és így bármikor elérhető távolról is.

Attól sem kell félnetek, hogy mi történik akkor, ha a zár lemerül, hiszen található rajta egy rejtett kulcslyuk is, így mechanikusan is nyitható. A legjellemzőbb felhasználási módja az ujjlenyomatos nyitás, mintából 100 darabot is képes rögzíteni, így akár a teljes rokonság egyedi azonosítója eltárolható a szerkezetben. Szerencsére a csomag részeként adnak 3 darab kulcsot és 2 kártyát is, így alapvetően lehet használni hagyományos zárként is a Tuya megoldását. A hasznos ajtónyitó megoldásért 24 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ami egy nagyságrenddel olcsóbb, mint a WeLock megoldásai, és ezt is ingyenes szállítás mellett küldi a TomTop, EU raktárból.

hirdetés