hirdetés

Edifier R1080 BT sztereó hangszóró – Kint 22, itthon 36 000 Ft

hír
Edifier R1080 BT sztereó hangszóró – Kint 22, itthon 36 000 Ft 1
írta: Don Kartács
2021-11-11

Ismét egy olyan deal, ami kenterbe veri a hazai árakat. Kínában kupon nélkül is 22 000 Ft-ért lehet elérni az Edifier termékét flash sale keretein belül, míg az Árukereső szerint a legolcsóbb helyen 35 700 Ft. Ez 39%-os árelőny, vagyis több, mint 1/3-dal olcsóbb a cseh raktárból érkező zajkeltő, ami 2*12 W-ot tud és BT kapcsolaton keresztül is használható.

Edifier R1080 BT hangszóró – Ajánlott vétel

Van néhány kifejezetten ajánlott kínai márka, ilyen az Anker, a 1More és az Edifier is, aminek a termékeit nagy előszeretettel teszteljük. Most egy 24 W-os aktív hangfalpár akadt a horgunkra az R1080 BT kódnév alatt, amiből kitalálható, hogy ez egy Bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhető berendezés. Igazi „bookshelf” hangszóró, vagyis angol terminológia szerint ez egy polcsugárzó, de mivel a hátoldalán van egy-egy bass reflex nyílás, ezért kell némi teret hagyni, hogy a hangot megfelelően tudjanak távozni.

Két színben is kapható, fekete és fehér, ez utóbbinak különösen jól áll, ha leveszitek a porvédő rácsot, ekkor ugyanis felbukkannak a sárga-fekete membránok, amik egy kicsit a Thonet & Vander cuccokat idézik. A hangfalpár fa magos, ez ezen a szinten már elvárható, ahogyan az is, hogy legyenek plusz bemenetei a BT kapcsolaton túl is. Van is hátoldalán egy AUX és egy PC port is, így nem lesz gond azzal, hogy más eszközökkel össze tudjátok-e kötni a zajongókat. További személyes tapasztalat, hogy az Edifier nem nagyon szokott kamuzni a teljesítmény kapcsán, vagyis a valóságban is annyinak érződik, amennyit a cég állít, ez jelen esetben 2×12 W.

Ezt a polcsugárzót itthon is lehet kapni, nem is egy cég, hanem egy csomó forgalmazza. Árukeresőn jól látszik, hogy az átlagára 36-40 000 forint. És bár valószínűleg annyiért sem rossz vétel, Kínából most sokkal olcsóbb. A 11.11-re tekintettel akciós áron megvásárolható Banggoodról, mindössze 22 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. Ennyiért kegyetlenül jó vétel, főleg, hogy még ingyen házhoz is szállítják, és gyorsan ideér, mert EU raktárból küldik.

hirdetés