hirdetés

BMAX Y13 Pro notebook – Kínai Lenovo Yoga Book olcsóbban

hír
BMAX Y13 Pro notebook – Kínai Lenovo Yoga Book olcsóbban 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-11-11

Biztos mindenkinek megvan a Lenovo Yoga Book, ami egy olyan notebook, ami tabletté alakítható, ha hátrahajtjátok az érintésérzékeny kijelzőt. A BMAX Y13 Pro ugyanezt a filozófiát valósítja meg 105 000 Ft-ért, amit a BGBX13deals  kuponnal érhettek el. Mindenki azt gondolná, hogy valami tróger hardverrel akarják letudni a dolgot, de nem, 8 GB-nyi RAM, 256 GB-nyi SSD háttértár és Core m5-6Y54 kódnevű processzor mozgatja meg a biteket. Ez már használható teljesítményt képes magából kipréselni, ráadásul cseh raktárból érkezik a „lapos”, ingyenes szállítás mellett.

BMAY Y13 Pro – Egy „Yoga Book”, aminek az ára értelmezhető

Annak idején akartam venni egy Lenovo Yoga Bookot, de olyan pokoli drága volt újdonságként, hogy letettem róla. Pedig jó ötlet az önmagára visszahajtható, érintésérzékeny kijelző, mert így megoldhatjuk a tablet vagy notebook problémát. A BMAX Y13 Pro gyakorlatilag ezt koppintotta le, és ezeknek a gépeknek az szokott lenni a bajuk, hogy valami „véreshurka” hardver kerül beléjük, N jelű Celeronokkal. Ebben azonban egy Intel Core m5-6Y54 van 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral, amivel azért már normálisan el lehet végezni bizony műveleteket.

Ezekből az alkatrészekből nincsen jó és rossz minőség, és az összes ilyen típusú alkatrészt olyan cégek gyártják, mint az Intel, a Broadcom vagy éppen az AMD,

ezért olyan nagyon nem kell attól tartanotok, hogy emiatt pusztulna meg az eszköz. Ráadásul ezek a kis fogyasztású részegységek már nem is termelnek olyan sok hőt, mint pár éve, hiszen sokkal mérsékeltebb a fogyasztásuk. Ez nemcsak azért előnyös, mert az elektronok kisebb százalékban alakulnak meleggé, hanem azért is, mert így megnő az üzemidő és lehet őket etetni Type-C portról is – már amennyiben az eszköz is támogatja -, nem kell egy nagy cula töltőt magatokkal vinni, ha helyet változtattok. Az akkumulátora 38 wattóra – 10 000 mAh -, amivel 6 órányi üzemidőre számíthattok átlagos felhasználás mellett. A kijelző 13 colos Full HD felbontású, és értelemszerűen érintésérzékeny, vagyis ha 180 fokban visszafordítjátok a gép aljára, akkor tabletként funkcionál.

A BMAX Y13 Prónak van még néhány érdekes extrája, amit érdemes felsorolni:

  • Az angol kiosztású klaviatúra rendelkezik billentyűzet világítással.
  • A notebook háza alumínium kiosztású.
  • A Core m5-6Y54-ben aktív a Hyper-Threading, ami gyorsabb művelet elvégzést tesz lehetővé (magyarul: nem fogjátok annyira kehesnek érezni a procit).
  • 2 db Type-C port – egyik teljesértékű, tölteni is lehet rajta –, 1 db jack csati és micro SD kártya olvasó is van az oldalán.
  • Az m.2 slothoz alulról hozzá lehet férni, vagyis alkalomadtán cserélni lehet az SSD-t.
  • Előretelepített Windows 10-zel érkezik, 11 választható nyelvvel.
  • Duális WiFi-vel rendelkezik a gép.

Egy dolgot nem sikerült kiderítenem, hogy a Windows 10 milyen verziójú, de hát ez azért nem egy olyan nagy dolog, ha ennyire alacsony az ár. 105 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek haza a BGBX13deals  kuponnal, ráadásul cseh raktárból érkezik a „lapos”, ingyenes szállítás mellett.

hirdetés