hirdetés

Bemutatták az éjjellátós Ulefone Armor 11-et

hír
Bemutatták az éjjellátós Ulefone Armor 11-et 1
írta: SonkaMod
2021-03-05

Nem kellett sokat várni az Armor 10 után, hogy kijöjjön az Armor 11, a két típus között körülbelül 4 hónap telt el, így nem csoda, hogy sok különbség nincsen köztük. Az Ulefone fittyet hány arra, hogy egy-egy modell között érdemes fél-egy évet várni, hogy egyáltalán jelentősebb mennyiség fogyjon az előző variánsból. De amit már megszoktunk a kínaiaknál, hogy nincs olyan, hogy következetesség, így ezen is csak kicsit csodálkozunk.

A telefonba 5200 mAh kapacitású akkumulátor került, ezt Type-C porton keresztül tölthetjük, és egy 18 wattos adaptert adnak hozzá. Szerencsére a vezeték nélküli töltés is támogatott, maximum 10 wattal. A készülék oldalára került az ujjlenyomat-olvasó és itt van egy programozható fizikai gomb is, amit már megszokhattunk a strapatelefonok esetében. Ha hihetünk a sajtóanyagnak, akkor még jobban bírja az ütéseket, de ha a szabványokat figyeljük, akkor ugyanazokat tudja (IP68, IP69K), mint az Armor 10-es.

Amiben már régóta erős a gyártó, az az, hogy a megfelelő kommunikációs hardvert nem sajnálja a kütyükből. Így élvezhetjük az 5G előnyeit két SIM kártyával, netezhetünk dual WiFi-vel, fizethetünk NFC-vel, és Bluetooth 5.0 is van benne.

Kettős érzéseink vannak az Armor 11-gyel kapcsolatban. A készülék könnyebb és kisebb lett, mint az előd, eddig ezt vehetjük pozitívumnak, ahogy az éjszakai kamerát és a túlélési képességeket is. A hardver alapvetően rendben van, nem hagytak ki belőle semmi fontosat, és alapvetően a spórolás nem érződik rajta, amit ebben az árszegmensben azért el is várunk. Az viszont furcsa, hogy a kijelzőjének elég alacsony lett a felbontása, és ez azon kívül semmivel sem magyarázható, hogy így legalább kevesebbet fogyaszt és úgysem zavarja a felhasználókat. Viszont nem is lett sokkal drágább, mint az előd, az első előrendelési hullámban már 113 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhető, míg az előző verzió ennél jelenleg drágább. Ha elfogynak az előrendelési készletek, akkor már 132 000 forintba fog kerülni, annyit azért már nem biztos, hogy ér egy ilyen készülék.

hirdetés