hirdetés

Az egészséges palántanevelés a (nap)fényen múlik

hír
Az egészséges palántanevelés a (nap)fényen múlik 1

Forrás: Banggood

írta: SonkaMod
2023-01-12

Január közepe van, ami a kertészkedők naptára szerint azt jelenti, hogy már vészesen közeleg az idő, amikor el lehet kezdeni nevelgetni a palántákat magról. Egyes chili fajtákat már ilyenkor el kell/lehet vetni, de a többi haszon és dísznövény magvetése is esedékes hamarosan. A palántanevelés sikere azonban a fényen és a vízen áll vagy bukik, és míg az utóbbit könnyű megadni a növényeknek, a fényt annál kevésbé a borongós időben, az ablakpárkányban vagy más nem túl napsütötte helyen. A növénynevelő lámpa nagyon sokat segíthet, a segítségével akár egy teljesen sötét helyiségben is lehet növényeket palántázni.

Az eszköz aktív hűtéssel rendelkezik, ami ennyi LED-nél indokolt is, ami pedig nagyon nagy előnye, hogy sorosan lehet kapcsolni belőle többet is, és egyszerre tudnak kapcsolódni a fali aljzathoz. Akár 4 darab Relassy lámpa is összekapcsolható így, és nemcsak a kábelezése megoldott, hanem fém rögzítőelemekkel egy panellé konvertálhatók.

A Banggoodon már csak pár darab elérhető ebből a fantasztikus növénynevelő lámpából. Nagyon kedvező áron szórják ki ezeket a darabokat, ráadásul csehországi raktárból. Aki komolyabban szeretne palántázással foglalkozni vagy esetleg épp belekezdene ebbe a hobbiba, azoknak nagyon ajánlott készülék, legalábbis ennyiért mindenképp. Az utolsó darabokat 12 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet elvinni, ez pedig zseniálisan alacsony ár, még csak hasonlót sem lehet kapni ennyiért.

hirdetés