hirdetés

A Viofo autós kamerája is jóval olcsóbb lett

hír
A Viofo autós kamerája is jóval olcsóbb lett 1
írta: Atika
2021-11-25

A Viofo A119 V3 egy 2K felbontású autós menetrögzítő kamera, ami közel 2 éve a tesztünk idején még majdnem 50 000 forintba került. Mostanra már mérséklődött az ára, ráadásul egy kuponnal még olcsóbban lehet megvásárolni Aliexpressen.

A Viofo A119 V3 tesztje során kizárólag az árába, és a külön árusított kiegészítőkbe tudtunk belekötni, a kamera ugyanis hibátlan volt. Kialakításának hála könnyedén elrejthető a visszapillantó mögé, így akár el is feledkezhetünk róla, hogy ott van. A rögzítése könnyedén oldható, így bármikor egyszerűen eltávolíthatjuk a szélvédőről. Az áramellátása szokás szerint szivargyújtó aljzatról történik, de a csomagban egy kétportos USB töltőt találunk, ami egy hatalmas piros pontot érdemel.  A kütyü micro SD kártyára rögzít, amit többféle módon tud megtenni, ugyanis van time-lapse, körkörös rögzítés és baleset esetén zárolt felvételi mód is.

A legfontosabb viszont maga a szenzor és a felvételek minősége, amire itt egyáltalán nem lehet panasz. Egy Sony IMX355 fogadja az éltető fényt, ami először egy f1.6 apertúrájú, 140 fokos látószöget biztosító lencsén halad át. A képminőség magáért beszél, az alább beszúrt videón jól látható, hogy nem véletlenül volt drága ez a kamera a debütálásakor. Többféle csomagban lehet megvásárolni a Viofo A119 V3-at, de mi mindenképpen a GPS-es bundle-t javasoljuk, ugyanis alig drágább – kevesebb, mint 3000 forint a különbség -, cserébe viszont teljes értékűen tud működni a kamera.

A TAREKBF12 kóddal és a 3 dolláros store kuponnal a GPS-es csomag 37 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, viszont érdemes megnézni a többi verziót is, ugyanis ki lehet egészíteni a kamerát polarizált szűrővel és a hardwire kittel, amivel direkt áramforrásra kötve parkolás közben is figyelni tud a kamera.

hirdetés