hirdetés

A Roidmi is beszáll a robotporszívó bizniszbe

Hatalamas külső portartállyal

hír
A Roidmi is beszáll a robotporszívó bizniszbe 1
írta: SonkaMod
2021-01-21

A Xiaomi fokozatosan jelenti be az újgenerációs robotporszívóit, amiből eddig egyet mi is bemutattunk, és most itt van az újabb érkező, a Roidmi EVE Plus, amely az első, ami a Roidmi márka alatt jött ki. Ez a porszívó az abszolút felsőkategóriát képviseli, ahogy azt már megszokhattuk a Roidmi cuccok esetében. Bár hozzá kell tenni, hogy ehhez képest az ára egészen baráti lett, főleg, hogy hasonló konstrukció, mint a Viomi S9, és mégis olcsóbb nála.

A térképkészítésnél saját maga felismeri a helyiségeket, és azokra külön takarítási paramétereket adhatunk meg. Természetesen a helyiséghatárokat mi magunk is megadhatjuk és változtathatjuk. A térképet megjegyzi, azt legfeljebb frissíti, ha arra lenne szükség. Feltörlés funkcióval is rendelkezik, a víztartálya 250 ml-es, és elektromos pumpával ellátott, tehát folyamatosan tudja szabályozni, hogy a felmosókendő mennyire legyen nedves.

A porszívó jó Xiaomi szokás szerint a Mi Home applikációból vezérelhető. Innen tudjuk a szoftveres finomságokat állítani, szívóerőt, felmosást és egyebeket személyre szabni, valamint időzíteni, a térképet finomítani. Elvileg a Roidmi saját applikációjával is fog menni, de azt az appot nem szokták dicsérni, így annyira nem is lényeges, de örülhetünk, hogy a Mi Home alkalmazással is működik. 5200 mAh-s akkumulátorával simán végigszalad egy átlagos méretű lakáson, de ha esetleg mégsem, akkor magától visszatér a dokkolójára, hogy feltöltse magát, majd később ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

A Viomi S9, ami kísértetiesen hasonlít a Roidmi EVE-re, körülbelül 650 dollárba kerül. Ehhez képest a Roidmi 100 dollárral kevesebbért rendelhető. Így látatlanban úgy tűnik, hogy a külső portartályos gépek között az EVE kiemelkedően jó vásár lesz. A Banggoodon el is kezdődött az értékesítése, és még kupont is adtak hozzá, így az ár letornázható 510 dollárra. A viszonylag borsos szállítással, a BGHKRMEVER kuponkód felhasználásával 156 000 forintba kerül. Ez egyértelműen a drágább porszívók közé sorolja, de az igazi drága kütyüknél még így is jóval olcsóbb.

hirdetés