hirdetés

A kínaiaknál ilyen egy budget, de „extrázott” notebook

hír
A kínaiaknál ilyen egy budget, de „extrázott” notebook 1

Forrás: Geekbuying

írta: SonkaMod
2023-04-28

Előszeretettel készítenek notebookot úgy a kínaiak, hogy azzal meglepjék az európai felhasználókat. Ha egy ismert gyártó (Samsung, Dell, HP és társaik) megcsinál egy gyenge, olcsó processzor alapú gépet, akkor annak minden eleme filléres lesz, és mindenhol megpróbálják fogni a forintot. A kínaiaknál viszont létezik egy fura kategória, ami lefedi a gyenge alapokra épített, de igényes összetevőket is tartalmazó kategóriát. A Meehong X133 is ilyen, és a 102 000 forintos árával gondolhatjuk, hogy nem egy atomerőmű, de igenis rendelkezik egy csomó kiemelendő, jó tulajdonsággal, amiket hívhatunk akár váratlannak is.

A gépet előre telepített, jogtiszta Windows 11 rendszerrel küldik, így ezzel már nem lesz gondunk. További extra, hogy a billentyűzete kapott háttérvilágítást, amit egyetlenegy nagyobb gyártó sem szokott tenni a budget gépeibe, pedig egy nagyon hasznos funkció.

A gép irodai munkára, tanuláshoz, gyereknek, nagyinak, netezésre, filmezésre teljesen jó. Ismerni kell a limitációit, mert ennyiért nyilvánvalóan vannak, de ha a hazai piacon nézünk hasonló árban gépet, akkor ég és föld a különbség. A Meenhong X133 ugyan nem egy erős gép, de nagyon sok memóriát tettek bele, nagy a kijelzője, jó a felbontása, van háttérvilágítása a billentyűzetének és nem utolsó sorban piszkosul olcsó. Geekbuyingon a 7ARDJPSM  kuponkóddal megrendelhető már mindössze 102 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ingyenes Priority Line szállítási móddal, amivel itthon már nem kell külön megfizetni az áfát.

hirdetés