hirdetés

A Creality 3D nyomtatók új generációja érhető el kuponnal

hír
A Creality 3D nyomtatók új generációja érhető el kuponnal 1
írta: Don Kartács
2022-10-20

A Creality 3D nyomtatóival kapcsolatban van személyes tapasztalatom, hiszen a családban is van egy, és nagy megelégedettséggel használjuk. Ezek alapvetően jó minőségű megoldások, amelyek részegységeit viszonylag szabadon lehet fejleszteni. A mostani modellek közül a V2 Neo a kisebb, míg az Ender-3 S1 Plus névre keresztelt megoldás a nagyobb tárgyasztallal rendelkező, ez utóbbi akár lézergravírozóra is átszerelhető. Mindkettő ingyenes szállítás mellett érhető el, EU raktárból.

Creality Ender-3 S1 Plus

A két nyomtató közül az S1 a komolyabb darab, ebből több kiszerelés is kapható. Az alap az Ender-3 S1, de van az S1 Pro, aminek nagyobb a tárgyasztala, magasabb hőmérsékletre képes felfűteni az anyagot, érintőképernyős és az extrudere is fejlesztett. Van továbbá az S1 Plus, aminek 300x300x300-as a tárgyasztala, illetve az alap Creality/Crua/Simplify3D szoftvereken túl a Repetier Hostot is támogatja. A Geekbuying kínálatában jelenleg a sima Ender-3 S1 és a Plus verzió érhető el, míg a Pro előrendelhető. Az alább következő leírás az Ender-3 S1 Plusra vonatkozik.

A Creality Ender-3S1 Plus elég sok alaptulajdonságában egyezik a Neóval, vagyis automata szintezős tárgyasztalt kapott, ami egy picit nagyobb, mint a Neo esetében, 300x300x300 milliméter a mérete. Ennek a felülete is hajlítható, így könnyebb a tárgyasztalról leszedni a készterméket, illetve ennek is nagyon csendes a működése. Itt végre tényleges számadatot is írnak, 50 decibelnél csendesebb a nyomtató, ami a csöpögő esővel egyenértékű. Ez a modell is új kezelőfelületet kapott, érintőképernyős a 4,3 inch-es panel, és nem tekerőgombos, mint az alapverzió esetében. Itt is teljesen fém a váz, illetve az extruder adagolója is, sőt egy szenzorral figyeli, mikor fogy ki az anyag, ilyenkor megállítja a nyomtatást, majd a csere után képes azt folytatni. Pontosan ugyanez történik áramszünet esetén is, a nyomtatás onnan folytatódik, ahol az megszakadt.

A nyomtató érdekessége, hogy előredefiniált „presetekkel” rendelkezik, LED-es levilágítási technológiákhoz, illetve lézergravírozáshoz is, vagyis elvileg átszerelhető az egyébként nagyon gyorsan összerakható váz a megfelelő fej megvásárlásával akár gravírozógéppé is. További érdekesség, hogy a nyomtató a korábbi PLA, PETC és ABS-en túl TPU és PETG anyagokkal is elboldogul. Az Ender-3 S1 Plusért az NNNDBCRSPL  kuponkóddal 166 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek.

hirdetés