hirdetés

Idén időben érkeznek majd a csomagok?

Van remény a javulásra

hír
Idén időben érkeznek majd a csomagok? 1
írta: Don Kartács
2019-10-22

Minden évben igazi agyhalállá változik a karácsony előtti rendelési időszak, a Magyar Posta általában nincs a helyzet magaslatán, ami mostanában sajnos egyre nagyobb para. Szerencsére úgy tűnik, hogy az élelmesebb szállítók találtak megoldást a problémára, és egyszerűen leteszik a lakhelyetek közelében fellelhető Pick Pack Pontra.

Ez egyfelől jó lehet annak, aki nagyvárosban lakik és sok a lakhelye környékén a Pick Pack Pont, nem kell értbe bemenni a postára, sorban állni, nem kavarja el a „királyi cég” a cuccát. Másfelől a vidékieknek akár problémát is okozhat, ha extrém esetben egy másik településre kell elmenni a rendelt dolgokért.

Összefoglalva a fentieket, az alábbiakat tegyétek ha MST-vel kezdődő, 11 számjegyből álló követési számot kaptok SMS-ben:

  • nézzétek meg az e-mail címeteket, ugyanis elektronikus levélben kaptok értesítést a csomag tartalmától
  • nyissátok meg a Pick Pakk Pont csomagkeresőjét ezen a linken, és ellenőrizzétek le, hova érkezett a csomagotok
  • vegyétek át a csomagotokat, amit a szokásos módon, a személyi igazolványotok bemutatásával és az aláírásotokkal tehettek meg

A dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy a csomagom átvétele után, másnap kaptam két további Aliexpress-es pakkot a lakcímemre, amit a Magyar Posta simán bedobott a postaládámba, tehát nem minden esetben átvételi pontra érkeznek a cuccok. A Sprinter Futárszolgálat Kft. ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint Ali-n külön menüpontban ki lehet választani, hogy a kézbesítést a lakcímetekre kéritek-e vagy sem, én azonban ilyen lehetőséget nem találtam.

Egyelőre nincs hivatalos álláspont a fent említett metódusról, így amennyiben az itt elmondottakat ti is tapasztaltátok, esetleg plusz információkkal rendelkeztek, akkor kérlek, azt jelezzétek felénk és frissítjük a cikket.

 

Képek forrása: sprinter.hu; gaboka.hu

hirdetés