hirdetés

Elindult a magyar fintech app, a Recash

Próbáld ki és zsebelj be ingyen pénzt

hír
Elindult a magyar fintech app, a Recash 1
írta: molcsa
2020-03-03

Aki tagja a fintech csoportunknak, biztosan találkozott már a Recash névvel, ugyanis az induló magyar fintech cég minket keresett meg, hogy segítsünk béta tesztelni az appot. A kéthetes tesztidőszakban nagyon sok visszajelzés érkezett a csoporttagoktól, a Recash pedig pénzjutalommal, ajándékutalvánnyal és wellness-hétvégével jutalmazta az erőfeszítéseket. Most újabb exkluzív kampányt indítottak a számunkra: az első 1000 regisztráló 2000 Ft pénzjutalmat zsebelhet be.

Hogyan működik, minden banki adatomat ki kell adnom?

A működés alapja az, hogy a Recash – a második engedélyezett magyar PSD2-es (Second Payment Services Directive of the European Union) ún. AISP (Account Information Service Provider) cégként – az elsők között hasznosíthatja felhasználóinak banki adatait. Az alkalmazást egy jelenleg már 7 EU tagállamban nemzeti banki engedéllyel rendelkező, pénzügyi intézményi státuszban működő vállalat, az Appspect üzemelteti. Igény szerint ez az Európai Bankfelügyelet oldalán is ellenőrizhető.

Amellett, hogy banki szintű biztonság mellett kötelesek működni, felhasználóikról a bankoktól érzékeny adatot nem kapnak. Nem látják, hogy mit vásároltok, csak a pénzvisszatérítés érvényesítéséhez szükséges adatokat (összeg, dátum, időpont, kereskedő stb.) kapják meg azon európai bankoktól, ahol felhasználóval rendelkeznek. Sőt, még azt sem tudják, hogy kik vagytok, mivel a banktól csak egy deperszonalizált azonosítót kapnak, és regisztrációkor is csak egy e-mail címet kérnek, semmilyen más személyes adatot nem kell megadni.

Az alkalmazásban nem kell hozzáadni a bankkártyátokat, vagy bármilyen banki adatot beírni, a hozzáférést egy a bankotok által hosztolt külső oldalon kell megadni. Ezzel engedélyt adtok a bankotoknak, hogy a számlátokhoz tartozó kártyával végzett tranzakciók nem érzékeny részleteit átadják a Recashnek a bank PSD2-es API-ján keresztül. A Recash figyeli ezeket a tranzakciókat, és ha partnernél történt vásárlást talál, pénzvisszatérítést ad. Mivel a bank szolgáltatja az adatokat a Recash számára, így egyrészt szabályozzák, hogy mit láthatnak, másrészt semmilyen körülmények között nem adnak át számlaegyenlegre, vásárolt tételekre, utalásokra és egyéb érzékeny adatokra vonatkozó információkat. Nem kell tehát attól tartani, hogy a Recash lenyúlja az adataitokat vagy kémkedne utánatok.

Kik a partnerek, mekkora a cashback?

A Recash partnerek száma folyamatosan nő, a teljes listát regisztráció után láthatjátok az appban. A fő cégek, akikkel már kapcsolatban állnak: Praktiker, Zing Burger, Wolt, Cewe, Biotech USA, AL-KO, Parapark. Látható tehát, hogy sok üzleti ágat lefednek, így szinte mindenki talál magának szimpatikus cashback partnert.

A pénzvisszatérítés mértéke partnerenként eltérő – hiszen ők határozzák azt meg -, de 4-16% közötti számokat láthatunk mindenhol, így elmondható, hogy igen jelentős összegeket tudunk rövid idő alatt összefarmolni. Jómagam nem vagyok nagy hűségprogram fan, mivel jellemzően jelentéktelen összegeket tudok csak spórolni, a Recash visszatérítését viszont rögtön „megéreztem”. Múltkor voltam a Praktikerben – el is felejtettem, hogy partnerek -, aztán a napokban látom, hogy 500 Ft a Recash egyenlegem, pedig alig költöttem többet 6000 forintnál.

 

Milyen korlátozások vannak?

  • Egyelőre csak a Revoluttal zárultak le a banki tárgyalások, így most még csak Revolut kártyával való vásárlások után jár cashback. A jövőben ez bővülni fog.
  • Csak Recash partnernél történő vásárlás után jár pénzvisszatérítés!
  • Egyelőre csak magyar partnerek vannak a hálózatban, így külföldön az app nem használható.
  • Figyeljétek az appban az egyes partnereknél érvényes cashback idősávokat, mert csak ezekben az időkben történő vásárlás után jár visszatérítés! Sok partnernél ez minden nap 0-24, de vannak, akik csak bizonyos napszakokban adnak vissza pénzt.

 

Hogyan kell regisztrálni, hogyan kapok ingyen pénzt?

2000 Ft pénzjutalmat az első 1000 db új felhasználó kap, legkésőbb március 9. éjfélig végrehajtott partneri tranzakció után.

UPDATE: a Recash eltörölte a promóció időkorlátját, így csak az 1000 darab felhasználós limitbe kell beférni, hogy pénzjutalmat kapjatok. Frissítjük a cikket, amint lezárul a promóció. 

Tehát nem elég csak regisztrálni, meg kell adni a banki engedélyt, és kell legalább egyszer vásárolni egy Recash partnernél.

  1. Töltsd le az appot Androidra vagy iOS-re!
  2. Regisztrálj egy e-mail cím és jelszó megadásával (vagy Facebook fiókkal)!
  3. A Bankjaim menüpontban add meg a banki engedélyt a Revolut számládhoz!
  4. Válassz ki egy szimpatikus partnert a listából, és vásárolj valamit a Revolut kártyáddal az érvényes cashback idősávban legkésőbb március 9. éjfélig!
  5. Várd az ingyen pénzt!

Hol érem el a Recash ügyfélszolgálatát?

Mivel induló appról van szó, előfordulhatnak bugok, hibák. A banki engedélyt megadó ablakot a Revolut hosztolja, így annak hibáira a Recash-nek nincs ráhatása, de az a tapasztalat, hogy egy későbbi időpontban való próbálkozás általában megoldja. Ha elakadtok, segítség kell vagy hibát találtok, akkor a Recash oldalán a kontakt formmal vagy az e-mail címükre küldött levéllel tudtok velük kapcsolatba lépni.

hirdetés