hirdetés

Aliexpress képkereső használata

Hogyan védekezz a túlárazások ellen

hír
Aliexpress képkereső használata 1
írta: Don Kartács
2020-12-29

A vírusjárvány miatt folyamatosan belefutunk túlárazott véroxigénszint mérős Google hirdetésekbe, már ott is ez jön fel, ahol eddig értelmes tartalmat kaptunk. A cuccot a magyar boltok szépen felárazták a kínai kínálathoz képest, és nemcsak ezt a terméket láttuk már sokkal drágábban, hanem sok minden mást is, ez mostanában egy teljesen általános jelenség. Arra, hogy kikerüljük ezeket a vásárlási csapdákat van egy kiváló és nagyon egyszerű módszer, amit mindenkinek ajánlunk: használjátok az Aliexpress applikáció képalapú keresését, ami az összes hasonló terméket kilistázza, és ezek rendre sokkal olcsóbbak.

Hogy mennyibe kerül kint egy termék, azt viszonylag egyszerűen lehet ellenőrizni, az Aliexpress applikációban – Androidos itt, míg iOS-es itt – ugyanis van erre egy funkció. A jobb felső sarokban van egy kis fényképezőgép ikon, amit alapvetően arra találtak ki, hogy ha kerestek egy árut, akkor lefényképezitek annak a képét, és máris kidobálja nektek a szoftver az azonos alternatívákat. A funkció weboldalak képeivel is tökéletesen működik, vagyis ha beleakadtok egy bolt gyanúsan magasra árazott termékébe, fényképezzétek azt le a mobilotokkal, és voilá, máris kaptok fél tucat hasonló cuccot Aliról, csak sokkal olcsóbban.

Kigyűjtöttünk pár érdekesebbet, a kedvencünk, ahol még egy Photoshop művész is dolgozott a nadrágon, hogy levegye róla a lógót. A magyar boltokat nem linkeltük be, de a Google képkeresőjével lehet játszani, hogy éppen hol, és mennyiért találtok rá az adott termékre. Ne legyenek kétségeitek, ez máshol is divat, találtunk .co.uk de .com domainen futó oldalakat is, ahol őrületes akciók keretében vehetitek meg a termékeket, drágábban :

Amennyiben ti is futottatok már bele ilyesmibe, írjátok meg Facebook oldalunkon a cikk alatt, vagy nyissatok egy posztot Facebook csoportunkban, hiszen ezzel rengeteg embernek segíthettek. Mi is vadásszuk a hasonló termékeket, de több szem többet lát.

hirdetés