hirdetés

A Banggood jobban jött ki az áfatörvényből, mint bárki más

Kínából rendelés = Banggood

hír
A Banggood jobban jött ki az áfatörvényből, mint bárki más 1
írta: SonkaMod
2021-07-29

A július elsején hatályba lépett új áfatörvény felforgatta a Kínából rendelést, amit természetesen nemcsak a vásárlók, hanem az eladók is megéreztek. Az Aliexpress forgalma jelentősen esett, míg a webshopok inkább győztesen jöttek ki a dologból. A legnagyobb nyertes a Banggood, de azért, mert ők remekül kezelték a helyzetet – pl. sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell mindenki kedvenc Postájával szenvedni -, és egész egyszerűen a július 1. utáni többletköltségeket is beleszámítva az árba, ők a legolcsóbbak.

3. Vállalható szállítási idő

Van, hogy megcsúszik a cég, nem várható el tőlük a háromnapos szállítási idő, de újabban az EU-s rendelések gyorsak, és a kínaiak is megérkeznek egy hónapon belül. Mindezt úgy, hogy sokszor ingyenes a szállítás, vagy nagyon olcsó.

4. Áfamentes lett minden rendelés

A Banggood kezdetben jelezte, hogy mely módokkal áfamentes a rendelés, de már ezen is változtattak, és már minden csomag importköltségek nélkül érkezik. Az állításuk szerint már benne van az árban, de igazából meg tudták azt csinálni, hogy az áfatörvény után sem emelkedtek az áraik.

5. Futárszolgálattal dolgoznak, teljesen kikerülik a Magyar Postát

Nagyon sajnálatos, hogy a Posta úgy reagálja le az új áfatörvényt, ahogy számítottunk rá. Lassúak, nem küldenek értesítőt, visszafordítják a csomagot, duplán áfáznak, rosszul számítják az áfát, a hasukra csapnak, hogy mi mennyibe került és úgy alapjáraton maximális a fejetlenség. A Banggood teljesen kikerüli ezt a nyolcvanas évekbeli céget, amely fölött még mindig ott lebeg a Kádár korszak szelleme, és futárszolgálatokkal juttatja el a csomagot a címzettnek. Jellemzően ezek nem a vezető vállalatok, hanem olyanok, mint a Sprinter vagy a Fáma. A Csomagküldő.hu-val szerződtek le, így jól követhetők a csomagok, nincs az, hogy elveszik, a nyomkövetés a határnál, mint a Posta esetében.

6. Jó ajánlatok, kuponok

Mindig tartanak előrendelési akciókat, amikor egy terméket bevezetnek az oldalra. Az alapárakat sokszor felverik, de kuponnal olcsók, és a flash sale-ek is sokszor jók.

A listát még lehet, hogy tudnánk folytatni, de talán már ez is elég meggyőző. A serpenyő másik oldalán kevés dolog van, de nyilvánvaló az is, hogy azért a support nem mindig a legelőzékenyebb, és természetesen ők sem beszélnek magyarul. Tehát a Kínából rendeléshez továbbra is kell az angoltudás és a kitartás, de a Banggood legalább megadja nekünk azt, hogy különösebben ne húzzuk fel magunkat az elképesztően lehúzós áfatörvény miatt, illetve nem kell zombizni a sorban a postákon, újra átérezve a szocializmus jeges érintését.

hirdetés