hirdetés

  link másolása

  Többféleképpen lehet pénzt tenni a PayPal számlára:

  a.) A fióknak van egy számlaszáma, amire lehet utalni személyesen bármelyik bankfiókból vagy netbankból.

  Ha gyakran használod, és nem akarod folyton pénzzel feltöltögetni, de nagy összeget sem akarsz rajta tartani, akkor érdemes összekötni vagy bankkártyával, vagy egy olyan banki számlával, ami netes fizetésre lett kitalálva.

  b.) Hozzákötheted a bankkártyádat, ami így normál online kártyás fizetésnek minősül. Azzal, hogy hozzákötöd a PayPalhez a kártyádat, jogosultságot adsz neki, hogy levegyen pénzt a hozzá tartozó bankszámláról, amikor fizetsz.

  c.) Ha van olyan számlád, amihez nem klasszikus bankkártya, hanem internetes fizetésre alkalmas, ún. webkártya tartozik, az a legjobb megoldás. A webkártya banktól függően lehet virtuális vagy fizikai kártya is. Ezekre a számlákra jellemzően a netbankon belül pillanatok alatt tudsz pénzt átvezetni, így mindig annyi van rajta, amennyit te jónak látsz, mégsem kell az utalgatásokkal szenvedni. Ilyenkor ugyanaz történik, mint a 2-es esetben, csak itt nem a fő bankszámládról veszi le a pénzt.

  d.) Egy másik PayPal számláról küldesz pénzt a saját PP számládra. A többi opcióval ellentétben ennek a legtöbb esetben van fogadási díja. Kivétel, ha magyar számláról küldesz magyar számlára, és PayPal egyenlegről történik a küldés, nem a hozzá kapcsolt kártyáról.

  Fizetéskor alapesetben a PayPal egyenleget próbálja felhasználni a rendszer, ha ez kevés (vagy 0), akkor a hozzákapcsolt bankkártyáról (illetve az ahhoz tartozó számláról) húzza le a maradék pénzt. Tehát ha hozzákötjük a kártyánkat a PP számlánkhoz, nem szükséges, hogy feltöltsük a PayPal egyenlegünket, mivel ilyenkor közvetlenül a kártyáról is tudunk fizetni. Amennyiben túl kevés a PP egyenlegünk és nincs hozzákapcsolva kártya a fiókhoz, vagy azon sincs elég pénz, a tranzakció meghiúsul.

  1.) Utalás

  FONTOS! Csak olyan számláról utalj, ami ugyanazon a néven van (jellemzően a tiéden), mint amit regisztráltál a PayPal fiókodban (a vezetéknév és keresztnév sorrendje nem zavarja meg). Ellenkező esetben meghiúsulhat a tranzakció, és tranzakciós díjat szabhat ki a PayPal (1500 Ft).

  A PayPal oldaláról az utalás ingyenes (ha a számla adatai rendben vannak), a bankunk azonban felszámolja a szokásos utalási díjat. Utalni többek között a főoldalon a PayPal egyenleg kártyán lévő Pénzátutalás opcióval tudunk. A következő képernyőn pedig válasszuk a Pénz hozzáadása egyenlegéhez lehetőséget. A megjelenő ablakban láthatjuk az utalás adatait. Nagyon figyeljünk, hogy minden adatot pontosan emeljünk át, különösen a közleményt! Általában 1-2 munkanap átfutási ideje van, mire megérkezik a pénz a PP számlánkra.

  2.) Gyors utalás Trustly-n keresztül

  Ha van netbankunk, gyors utalásos módszerrel is fel tudjuk tölteni az egyenlegünket a Trustly-n keresztül, így általában rögtön megjelenik a pénz a PP számlánkon. Erre is igaz, hogy a PayPal oldaláról ingyenes, a bankunk azonban felszámolja az utalás tranzakciós díját. Ehhez a PP főoldalon a PayPal egyenleg kártyán lévő jobb felső menü (3 pontos ikon) Pénz hozzáadása a Trustly segítségével opcióját válasszuk, majd a megnyíló oldalon az Add funds instantly gombot. PayPal belépés és engedélyezés után válasszuk ki a bankunkat (a legtöbb hazai bank megtalálható a listában), és írjuk be az utalni kívánt összeget, majd Continue.

  A következő képernyőn banktól függően válasszunk egy belépési módot, és lépjünk be a netbank fiókunkba. Válasszuk ki a számlát, amiről utalni akarunk, engedélyezzük a tranzakciót, írjuk be a biztonsági kódokat (bankok és beállítások válogatják, hogy kell-e), és küldjük el a megrendelést. Ha minden jól ment, az utalt összeg rögtön meg is jelenik a PayPal számlánkon.

  3.) Kártya hozzákapcsolása a fiókhoz

  Ha kártyát (bankkártya vagy webkártya) kapcsolunk a fiókhoz, a PayPal erről húzza le a pénzt fizetéskor (ha nincs PP egyenlegünk), ez normál bankkártyás fizetésnek minősül, természetesen ingyenes. Így nem kell bajlódnunk az utalásokkal, és nem kell fizetnünk a bankunknak a tranzakciós díjakat sem. A kártya hozzáadásához lépjünk a Pénztárca menüpontba. Itt válasszuk a Hitelkártya csatolása lehetőséget.

  Fontos, hogy legyen legalább 1000 Ft a kártyán vagy a hozzá tartozó számlán.

  Válasszuk ki a kártyánk típusát, és az online vásárlásoknál is ismert módon adjuk meg az adatait, írjuk be a számlázási címünket is, és mentsük el. Ekkor a PayPal 1 dollárral megterheli a kártyát, amit rögtön vissza is utal rá, ezért fontos, hogy legyen rajta pénz. Ez azért szükséges, hogy ellenőrizzék, hogy jó adatokat adtunk meg, érvényes a kártya.

  Ezután már használhatjuk is vásárlásra, amiről e-mailt is kapunk. Azonban érdemes meg is erősítenünk a felvett kártyát. Ez igazából csak a pénz küldési és fogadási limitjeink változtatása vagy törlése miatt számít, nem kötelező lépés.

  A Pénztárca menüben a felvett kártya mellett keressük a Megerősítés szöveget, és kattintsunk rá. A PayPal 400 Ft-tal megterheli a kártyánkat (amit később visszakapunk), és a tranzakció leírásában elhelyez egy 4 jegyű kódot, erre lesz szükségünk a megerősítéshez.

  Ezt a kódot többféleképpen is megszerezhetjük: a tranzakcióról kapott SMS-ből (ha kapunk), megnézzük a netbankunkban vagy felhívjuk a bankunkat és megkérdezzük. Lehet néhány nap átfutási ideje, mire megjelenik a tranzakció, és megtudjuk a kódot, e miatt nem érdemes aggódni, a PayPal megvár. Ha megvan a kód, a Pénztárca menüben a kártyánál kattintsunk a Megerősítés opcióra, írjuk be a 4 számjegyet, és meg is van erősítve a kártyánk, amiről szintén kapunk e-mailt. A levont 400 forint néhány napon belül a PP számlánkra (ez a jellemző) vagy a kártyánkra kerül vissza.

  4.) Bankszámla hozzákötése a fiókhoz

  Csatolhatunk bankszámlát is a PayPalhez. Ennek Magyarországon annyi szerepe van csak, hogy így vissza tudjuk utalni rá a PayPal egyenlegünket (ingyenes), fizetésre önmagában nem alkalmas. Csak saját nevünkön lévő, fizikai folyószámlát lehet hozzáadni, amelyről az utalások is történnek. Virtuális számlát (webkártya számlája) nem adhatunk hozzá, mert ez jellemzően nem fogad bankon kívülről pénzeket.

  A számlát a Pénztárca menü Bankszámla csatolása pontján keresztül tudjuk hozzáadni. Ezúttal is nagyon figyeljünk, hogy jól írjuk be az adatokat, ellenkező esetben 1500 Ft tranzakciós díjat is felszámolnak. A bank nevénél nincsenek olyan szigorú szabályok: OTP Bank, CIB Bank Zrt stb. formában írjuk be. A számlaszámhoz kötőjelek nélkül írjuk be a 16 vagy 24 számot. Ellenőrizzük még egyszer az adatokat, és ha minden rendben van, csatoljuk a számlát. Ezután már vissza tudjuk utalni a PayPal egyenlegünket erre a bankszámlára.

  hirdetés