hirdetés

  link másolása

  Mivel az eBay egy hatalmas online piac, rengeteg eladó van, ennek ellenére kevés az átverés. Az eladó (seller) értékelései adhatnak támpontot a megbízhatóságáról. Ha 90-95% fölött van az értékelése, és nem három termék eladásából szedte azt össze, akkor nagy valószínűséggel rendben lesz.

  Az alábbi képen a pirossal bekarikázott szám a Feedback score, ez a pozitív és negatív visszajelzések különbsége, kvázi ez jelenti, hogy hány termékből szedte össze az értékelését. Minél magasabb, annál jobb. A pirossal aláhúzott százalékos szám az eladó értékelése, ha ez 90-95% felett van, megbízható.

  Az eBay egy sajátos hely, ezért van pár ,,alapszabály”, amit jó betartani. Ilyen például az is, hogy drága elektronikai cikket (telefon, táblagép, stb.) nem veszünk onnan. Egyrészt azért nem, mert jóval drágábbak, mint egy webshopban, másrészt meg azért, mert sokkal bonyolultabb lehet az esetleges garanciális ügyintézés. Az eBay tehát maradjon a kütyük világa, a drágább dolgokra pedig ott vannak a jól bevált webshopok. Minden eladónál lehet PayPallel fizetni, máshogy ne is fizessünk soha!

  Az új áfatörvény bevezetése óta az eBay használja az IOSS rendszert (150 euró érték alatt), tehát már a rendeléskor, nekik kell kifizetnünk az áfát is (ők pedig továbbítják a megfelelő EU tagroszágnak). Az országba belépéskor ettől függetlenül elvégzik a vámkezelést, de ilyenkor már csak vámkezelési díjat kell fizetni.

  hirdetés