hirdetés

  link másolása

  Az alábbiakban a saját és a ti tapasztalataitok alapján összegyűjtöttük a legnagyobb oldalakat és a rájuk jellemző szolgáltatásokat, valamit besoroltuk őket ajánlottságuk szerint. Ez egy jó támpontot nyújt a vásárlásokhoz. Mivel mi sem tudhatunk mindenről, ha kiegészítésetek, észrevételetek van, írjátok meg nekünk, ezzel segítetek, hogy naprakész és minél részletesebb lehessen az adatbázis.

  Emlékeztető: EU raktárakból minden webshop esetében garantáltan áfa- és vámmentesen vásárolhatunk, ez alól csak az Aliexpress kivétel. A lejjebb olvasható “van/nincs áfamentes szállítási mód” kifejezés a nem EU raktáras termékekre vonatkozik, tehát pl. kínai raktárból rendelve.

  Megbízható boltok

  Banggood

  Pro: nagy választék, van PayPal fizetés, nincsenek hamisítvány termékek, van áfamentes szállítás, van EU raktár, van futárszolgálat, a legtöbb termékre van ingyenes a szállítás, van vámbiztosítás
  Kontra: előfordulnak készlethiányok, ami miatt sokáig nem adják fel a csomagot; panaszkezelés közepes


  Geekbuying

  Pro: van PayPal fizetés, csak eredeti termékek, nagyon jó EU raktárak, van futárszolgálat, van áfamentes szállítás (EU Priority Line és HK EU Priority Line), korrekt hozzáállás a panaszkezelésben
  Kontra: konkurenciához képest valamivel szűkebb kínálat


  Geekmaxi

  Pro: van PayPal fizetés, főként EU raktáras termékek (német) -> áfamentes, van futárszolgálat (DHL), európai javítóközpont, legtöbb termékre 2 év garancia, gyors szállítás, csak eredeti termékek
  Kontra: kínai raktárból nincs áfamentes szállítási mód, szűk kínálat


  Cafago

  Pro: van PayPal fizetés, van EU raktár, van futárszolgálat (DHL), sok termékre van ingyenes szállítás, áfamentes szállítás kérhető (Duty Free Shipping)
  Kontra: áfamentes szállítást sokszor külön kell kérni


  TomTop

  Pro: van PayPal fizetés, van EU raktár, a legtöbb termékre van ingyenes szállítás, van futárszolgálat
  Kontra: problémakezelés közepes


  Xiaomishop.hu

  Pro: magyar Xiaomi webshop, magyar garancia, magyar ügyfélszolgálat, gyors szállítás, saját szerviz
  Kontra: valamivel drágább, mint Kínából rendelni


  Wiibuying

  Pro: van PayPal fizetés, van áfamentes szállítás (Priority Line), van futárszolgálat
  Kontra: szűkebb termékkínálat

  Közepesen megbízható boltok

  eBay

  Nem webshop, hanem online piactér. Olyan, mint a Vatera, csak világméretű. Így különböző eladóktól veszed a terméket, nem egy központi raktárból. Előnye a nagyon nagy választék és az olcsó árak.
  Sok megbízhatatlan eladó és hamisítvány termék is van, ezért csak kisebb értékű rendelésekhez javasoljuk, jó értékelésű eladóktól, kizárólag PayPal fizetéssel.


  Aliexpress

  Ugyanaz, mint az eBay, itt is sok a kamu eladó, hamisítvány termék, így nagyobb odafigyelést igényel. Néhány eladónál elérhető EU raktár, de az új áfatörvény óta ezekből rendelve is kell áfát fizetni. Nincs PayPal, helyette AliPay van, ami hasonlóan jó támogatást kínál. Megbízható eladóktól nagyértékű termékek vásárlása is biztonságos.


  DealExtreme (dx.com)

  Pro: nagy választék, van PayPal fizetés, a legtöbb termékre van ingyenes szállítás
  Kontra: többen panaszkodtak rossz/nem megérkezett termékre, lassúságra; EU raktár más néven, más oldalon fut; nincs áfamentes szállítás


  LightInTheBox

  Pro: közepes választék, van PayPal fizetés, sok termékre van ingyenes szállítás, van magyar nyelv (Google fordító szintű)
  Kontra: többen panaszkodtak rossz/nem megérkezett termékre, lassúságra; szegényes EU raktár; nincs áfamentes szállítás

  Nem ajánlott boltok

  GearBest

  Pro: van PayPal fizetés, van EU raktár
  Kontra: Az utóbbi időben durva minőségromlást tapasztalunk: lassan vagy nem küldik ki a termékeket, magasak az árak, a panaszkezelés lassú és nehézkes. Saját készletről már alig árulnak, leginkább külső eladóktól szállítanak.


  DHGate

  Nem webshop, hanem piactér, főleg nagy mennyiségeben értékesítenek, de 1-1 darabot is vehetünk mindenből. Figyelni kell az eladók értékelésére, mert vannak hamis termékek és kamu eladók. Ebben a cikkünkben megtaláljátok a hivatalos, megbízható eladók listáját.
  Nincs PayPal fizetés, csak bankkártyával fizethetünk, amit a DHGate vásárlóvédelme biztosít. Általában jobb áron vásárolhatunk, mint a webshopokban, azonban nincs áfamentes szállítás és a panaszkezelésük sem jó. Mindenkinek csak saját felelősségre ajánljuk a vásárlást.


  Wish

  Szintén piactér. Népszerű, mert van magyar nyelvű felülete, de sokkal drágábban adják a termékeket, kamu akciókkal van tele, és nagyon sok a csalás, soha meg nem érkező csomag.


  iOffer

  Szintén piactér, sok a csalás, kamu eladók, nem feladott csomag, eltűnt pénz stb.

  hirdetés