hirdetés

  link másolása

  Cikkeinkben nagyon sokszor találkozhattok kuponkódokkal, amiket be kell írnotok rendeléskor, hogy elérjétek az akciós árat. A legtöbb webshopban vagy a kosár (Cart) vagy a pénztár (Checkout) felületén lehet ezt megtenni, általában Coupon/Coupon code/Promo code/Promotional code címkével jelzik a megfelelő mezőt. Általában csak egy kódot tudunk beírni, de bizonyos áruházakban pontokat vagy egyszerre több kupont is fel lehet használni az olcsósításhoz. A kuponok legtöbbször időhöz vagy darabszámhoz vannak kötve, és ezt sokszor nem is lehet előre tudni, emiatt lehet, hogy egy cikkünkben talált kód már nem működik. A fontosabb partnereink esetén így néz ki a dolog:

  Banggood

  A Checkout ablakban kell beírni a kódot a jobb oldali Discounts részen, a Coupon mezőben, majd rányomni az Apply gombra. Ha jó a kód, rögtön levonja a kedvezményt, ha pedig valamiért nem fogadja el a rendszer, kapunk egy üzenetet az okáról. Banggoodon egyszerre egy kuponkódot használhatunk fel, vagy lehetőség van pontokat is beváltani, amiket a korábbi rendeléseink után kaptunk (és idővel elvesznek, ha nem váltjuk be őket időben). Tehát ez egy vagy-vagy felállás, nem lehet egyszerre pontot és kupont is használni. Van egy harmadik kedvezménytípus is, ez az Allowance. Ez viszont egyszerre használható kuponnal vagy ponttal is, és különböző promóciókban lehet megszerezni. Ez tehát egy időszakos dolog, legtöbbször nem elérhető, de ha épp sikerül valami játékban/promóciós aloldalon bezsákolni, akkor tovább lehet vele olcsósítani az árat.


  Aliexpress

  Aliexpressen az egyik legbonyolultabb a kedvezményrendszer. Vannak automatikus kedvezmények, store kuponok, select kuponok, Aliexpress kuponok, kuponkódok, applikációban beváltható coinok (pénzérmék, amiket különböző promókon és játékokon lehet gyűjteni), bundle-ben vásárlás (ha egy Ali által összeállított, több termékből álló pakkot veszünk, darabra vetítve olcsóbbak lesznek a termékek) stb.

  Coinokat pl. termékek előre kosárba helyezésével egy nagy esemény (pl. Black Friday) előtt, vagy különböző játékokon való részvétellel lehet szerezni, és csak az Aliexpress mobilappban lehet beváltani. Az automatikus kedvezményt az Alis eladó adja, amikor épp valami olyan promóció van (általában végösszeghez kötve, pl. $2 kedvezmény $50 vásárlás felett), és automatikusan beváltásra kerül a Checkout ablakban, erre nincs ráhatásunk. A bundle ajánlatok általában szintén csak az Aliexpresss mobilappban érhetőek el. A terméklapon a Shop in bundle szekcióban (jellemzően a szállítás alatt, értékelések felett) lehet megtalálni.

  A store kuponok a terméklapon kérhetőek az ár alatti narancssárga szalag és Get coupons felirat megnyomásával. Bejelentkezés után a Get gombokat nyomkodva elmenti a rendszer a kuponokat a fiókunkba, és vásárláskor egy listából választva tudjuk őket aktiválni. A select kuponok egy bizonyos termékre vagy termékcsooprtra vonatkozó kedvezményt biztosítanak, ezeket a store kuponokhoz hasonló módon a fiókunkba tudjuk menteni a különböző promó felületeken. Az Aliexpress kuponok szintén promó oldalakon gyűjthetőek, csak bizonyos feltételekkel használhatóak fel. Az utolsó típus a konkrét kuponkód, ez a többi webshopban is megszokott kupon Alis megfelelője. Kuponokat promóciós oldalakon (bannereken szokták őket reklámozni az Ali felületén), a Coupon centerben és a cikkeinkben is lehet találni.

  A kuponokat, kedvezményeket a Checkout ablakban tudjuk érvényesíteni. Egy rendelésnél többféle kedvezményt is össze tudunk kombózni: lehet egyszerre store kupont, select kupont, Aliexpress kupont, normál kuponkódot is használni, akár bundle vagy coinos ajánlatokra is. Az viszont ritka, hogy az előbb felsoroltak közül mindenféle kupon a rendelkezésünkre álljon, azért okosan ki van találva a rendszer, hogy ne lehessen végtelen kedvezményt érvényesíteni.


  Geekbuying

  Geekbuyingon elég egyszerű a rendszer, mivel náluk csak kuponkódot lehet használni, nincsenek pontok és egyéb bonyolult kedvezmények. Kuponból is csak egyet tudunk felhasználni egy rendelésnél. A Checkout ablakban, alul a végösszeg melletti Coupon mezőbe tudjuk beírni a kódot, majd az Apply gombra kell nyomni. Ha elfogadja a kódot a rendszer, látjuk is a kedvezményt a végösszegnél, ha nem, akkor hibaüzenetet dob.


  Cafago

  A Cafago oldalán kuponokat és a korábbi rendeléseink után kapott pontokat tudunk felhasználni a kedvezmények érvényesítéséhez (a Banggooddal ellentétben itt mindkettőt lehet használni egyszerre). Rendelésenként egy kupont lehet beváltani, a pontok $20 feletti rendelésnél használhatóak maximum 15% (vagy 2000 pont) kedvezmény elérésére. A kódot a Cart és a Checkout ablakban is be lehet írni a jobb oldali összegző fülön.


  Geekmaxi

  Geekmaxin csak kuponok vannak, rendelésenként egy darabot lehet felhasználni. A kódot a Cart és a Checkout ablakban is meg lehet adni alul, a végösszeg melletti Coupon mezőben és az Apply gomb megnyomásával.

  hirdetés