hirdetés

    link másolása

    A legfontosabb, hogy ha egy oldalon van lehetőség PayPal fizetésre, akkor azzal fizess, és ne bankkártyával! Minden megbízható kínai webshopban lehet PayPallel fizetni, ahol nem, onnan inkább ne vásárolj!

    Az egyik kivétel az Aliexpress és az Alibaba, ahol bankkártyás fizetési lehetőség van AliPay által, ami a PayPalhez hasonló védelmet nyújt, így nyugodtan használható. A másik a DHGate, ahol szintén csak bankkártyával lehet fizetni, de itt is egy AliPay-hez hasonló védelmi rendszer működik. Ezek a rendszerek biztosítják, hogy a pénz a piactereknél marad, amíg a vásárló vissza nem jelzi, hogy a csomag épségben megérkezett (vagy le nem telik az erre voantkozó időkorlát). Az eladó csak ezután kapja meg a pénzt, ha pedig valami gond lenne, a piactér vissza tudja utalni a fizetett összeget a vásárlónak. A bankkártyás fizetés legbiztosabb módja, ha virtuális kártyát használunk.

    A banki átutalás és (védelmi rendszer nélküli) kártyás fizetés PayPallel szembeni hatalmas hátránya a vásárlóvédelem hiánya. A pénzt elutalva senki sem téríti azt vissza csalás esetén. Magyarul, ha a webshop vagy eladó nem válaszol, eltűnik probléma esetén, nem tudod visszaszerezni a pénzt, és sajnos mi sem tudunk ebben segíteni. Minden esetben tartózkodjunk a banki átutalástól. Ha egy eladó ezt kéri, az már nagyon gyanús.

    hirdetés