hirdetés

SSK 256 GB-os kétcsatlakozós flash drive teszt

IT svájci bicska

teszt
SSK 256 GB-os kétcsatlakozós flash drive teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-14

Vannak olyan eszközök, amik függetlenül attól, hogy éppen milyen évszak van, népszerűek, ilyenek többek között az adathordozók is. Az SSK 256 GB-os flash drive-ja ráadásul 2 különböző csatlakozóval – egy USB-A és egy Type-C – is rendelkezik, így a modernebb hordozható eszközökkel is használható. 13 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD184 kóddal, ami nem a világ összes pénze, kínai raktárból érkezik ingyenes szállítással, az áfát pedig már tartalmazza az ár.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 7

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az SSK sebességmérése kapcsán gyorsan ki is derült, hogy ez is csak egy flash memória,

de nem szaladok ennyire előre, hiszen érdemes szemrevételezni, mi lakik a végre kipattintható műanyag tartó alatt, amit nem kell késsel szétszabdalni, és igénytelenül kitépni belőle az adathordozót.

Egy viszonylag kellemes minőségű alumínium testet foghattok kézben,

ami kifordítható a tartójából, hiszen az egyik végén egy USB-A, a másik végén pedig Type-C port van. Ez a modern notebookok miatt hasznos, nem kell adapterezni, ha kifogynátok a hagyományos USB-A csatikból. Mondjuk én nem biztos hogy egy Type-C portot feláldoznék erre, inkább meghagynám azt a töltésnek, de egy laptopot sem kell folyamatosan etetni, így ha éppen nem pumpáljátok be az elektronokat, akkor nyertek még plusz egy csatlakozást. Érdemes még megemlíteni a kulcskarika nyílást a végén, ide persze bármi befűzhető, egy csuklópánt is. Emiatt viszont ez egy hagyományos méretű pendrive lett, szóval a mini őrültek ne ezt a modellt vegyék.

A minőségre nem lehet panasz,

a kifordításnál szépen beklattyan a fej a helyére, szóval érzetre összejött a dolog, de nézzük, vajon sebességre is? Elővettem a CrystalDisk Markot, aztán megküldtem egy ötször ismétlős teszttel, ilyenkor a program az átlagokból számolja ki a sebességet. 115 MB/s olvasás és 50 MB/s írás lett az eredmény, ami egy pendrive – „ó, pardon, bocsánat”: flash drive – esetében nem rossz érték, és úgysem ezzel készítitek majd a terabájtos backupokat, már csak azért sem, mert a kapacitása 256 GB. Ez egy igencsak tisztességes méret, de hogy lehet azt kipróbálni, hogy valóban ennyi? Erre több megoldás is van, például teleírjátok a cuccot, de én a BurnInTestet használtam erre, ami egy tudományosabb megközelítés, a linken olvashatjátok, a metódust. Nem ragoznám a dolgokat, az eredményeket a fenti galériában olvashatjátok, de a lényeg, hogy nem hazudott a gyártó a kapacitást illetően.

Érdemes még egy dolgot kiemelni, hogy az SSK FAT32-re formázza a meghajtót, aminek 2023-ban semmi értelme, hiszen 2 GB-nál nagyobb fájlokat így nem tud kezelni. Éppen ezért formázzátok át NTFS-re vagy exFAT-re, mert mindkettőt kezeli a Windows, és így normálisan ki lehet használni a 256 GB-os méretet.

Összegzés

Összességében azt gondolom, hogy az SSK hozta a kötelezőt, kellően gyors, és nem is különösebben drága a meghajtójuk. Az Árukereső szerint 13 000 Ft-tól indulnak a legalább 50 MB/másodperc írási sebességgel rendelkező, USB 3.2 Gen 1-es, 256 GB kapacitású pendrive-ok, viszont azoknak csak a hagyományos USB-A port jutott. Az SSK termékéért 13 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGXIFD184kóddal, ami reális, viszont azért olvasási oldalon a konkurensek ma már többet tudnak, szóval azt nem mondanám, hogy bomba vétel, a kínai raktárból érkező cucc, inkább csak szolid, még úgy is, hogy az áfát már tartalmazza az ár.

Pro

  • Jó minőség
  • Két csatlakozó: USB-A és Type-C
  • A 256 GB-os méret valós

Kontra

  • Lehetne még olcsóbb, kb. a konkurenseivel van pariban

hirdetés