hirdetés

Infinix X2 wireless egér teszt

Hallod, hogy nem hallod?

teszt
Infinix X2 wireless egér teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-21

Az Infinix X2 egy vezetéknélküli egér, aminek az egyik legnagyobb vívmánya, hogy iszonyatosan csendes. A külalakja formabontó, illetve a beépített akkumulátorának köszönhetően elemekkel sem kell babrálnotok. A rágcsálóért 5800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHULY103  kuponnal, kínai raktárból a szállítás kemény 60 forintba kerül, az áfát pedig a Banggood intézi a termék után.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Amiért ezt az egeret meg lehet venni az a halksága.

Elképesztően csendes a használat, gyakorlatilag hallhatatlan a klikk, mellettem az ágyban fekve sem zavarta a páromat, szinte semmi zajt nem bocsájt ki. A másik nagy truváj a beépített akku, aminek a feltöltését az egér elején lévő Type-C porttal tehetitek meg. Kipróbáltam, hogy töltés közben is használható-e, és szerencsére igen – így gyakorlatilag sosem merül le –, csak ehhez egyszerűen túl rövid a 15 centis gyári kábel. Az akkuja 300 mAh kapacitású, viszont arról nem szól a fáma, hogy egy feltöltéssel meddig bírja, de mindegy is a fent részletezett okok miatt. A Type-C port a jelet nem visz át, tehát nem lehet vezetékessé alakítani az X2-t, mindenképpen szükségetek van a 2.4 GHz-es adapterre. Az egér nem makrózható, amiért kár, de nem is nagyon lennének gombok, amikre az előredefiniált parancsokat fel lehetne programozni.

Forrás: Banggood

hirdetés

És nagyjából ezzel mindent el is mondtam az egérről, egy dolgot leszámítva, hogy mennyire kényelmes a használata. Ehhez azt is tudnotok kell, hogy ti milyen kéztartással használjátok a perifériát. A szakirodalom három fogást különböztet meg,  a tenyerest, az ujjbegyest és a karvaly fogást – angolul palm, fingertip, claw grip –, ezek eléggé eltérnek egymástól, én ezekből a tenyeres és az ujjbegyes keverékét használom, a kézméretem közepes. Az ujjaim könnyedén elértek a megfelelő helyekre, semmi nem gátolt a használat során, viszont a gombok nagyon rövid utakon járnak. Ellentétben a Dareu LM116 G egeremmel, az Infinix X2 nyomásérzete kevésbé markáns, cserébe nagyon halk a klikk, és van aki pont ezért vesz meg egy egeret.

Összegzés

Bevált az Inifix X2, különösen az esti munkáim során, amikor nem akartam felverni barátnőmet a klikkelgetésemmel. Nagyon halk, a dizájnja érdekes, a minősége rendben van, vezeték nélkül használható, beépített akkus, mi kell még? Például néhány gomb az előre-hátra lépkedéshez és a makrózhatóság, de ennyiért ezt én nem tudom felróni neki.

Az olcsó egér kategóriában az X2 remek választás, ha igazán csendes megoldást kerestek, az érte kért 5800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). teljesen reális, ezt a a BGHULY103  kuponnal érhetitek el, a szállítás költsége elenyésző, az áfát pedig a Banggood kifizeti a termék után.

Pro

  • Extra halk
  • Nagyon érdekes dizájn
  • Kényelmes használat

Kontra

  • Nem lehet makrózni
  • Nincs előre-hátra gomb

hirdetés