hirdetés

BlitzWolf BW-TH8 Type-C dokkoló teszt

Portorgia

teszt
BlitzWolf BW-TH8 Type-C dokkoló teszt 1

Forrás: Banggood.com

SonkaMod
írta: SonkaMod
2022-06-27

Igen elterjedtek az olyan notebookok, amiken már nincsen töméntelen mennyiségű port, hanem csak egy-két Type-C, és semmi más. Ezekhez a gépekhez találták ki a Type-C dokkolókat, amik lényegében egy fullextrás USB hubot takarnak. A BlitzWolf BW-TH8 is ilyen, ami első ránézésre szinte mindent tud. Van rajta egy csomó USB port, Type-C, HDMI, D-SUB – alias VGA port -, jack, micro SD kártya és még ethernet csatlakozó is,  és a gyakorlat azt igazolja, hogy ezek jól is működnek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

4.2

 • megbízhatóság:1
 • design és anyagminőség:6
 • felszereltség, funkciók:5
 • ergonómia:6
 • ár/érték arány:3
Véleményt írok

Az eszközt legelőször üresen kell csatlakoztatni a számítógéphez, de utána rögtön el lehet kezdeni a leterhelését mindenféle eszközzel. Elsőként az USB portokat próbáltam ki, amikből hiba nélkül ment az összes, és az adatátvitel sebességével sem volt gond. 1-2 Mbps eltérés volt csak az alaplapi USB porthoz képest, tehát lényegében hozta a kötelezőt. Az USB 2.0-s portok maximum 480 Mbps-ra, míg a 3.0-s csatlakozók akár 5 Gbps-ra is képesek, legalábbis szabványt szerint.

Próbáltam mindenféle pendrive-ot, okosórát, vezeték nélküli egeret rácsatlakoztatni, mindegyikkel hiba nélkül ment.

Egy dolog akasztotta meg a gyomrát, mégpedig a telefonok. Akármilyen modern okostelefont kötöttem rá, rögtön lekapcsolt az elosztó, és borult minden, újra be kellett dugni, hogy működjön. Erre az a megoldás, hogy a PD csatlakozóra teszünk egy töltőt, ami a tápot szolgáltatja. Tehát a probléma arra utal, hogy a telefonok túl sok áramot követelnek, amit már nem tud kiszolgálni a dokkoló. Ám valójában ez nem is a BlitzWolf eszközének a hibája, hanem a notebookom nem tudott annyi áramot adni neki, amennyire szüksége lenne. Kipróbálva egy másik géppel, hibamentesen működött. Tehát azzal érdemes számolni, hogy nem minden laptop esetében működik az, hogy rogyásig terheljük, de nem csatlakoztatunk a PD portjára egy bika töltőt.

A jack csatlakozót egyszerűen lehetett tesztelni, munka közben folyamatosan zenét hallgatok, tehát erre kötöttem rá a 2.1-es hangrendszeremet, és már szólt is a jóféle muzsika. Még a mikrofon is megy rajta keresztül, tehát meetingelni is lehet vele.

Az SD kártya olvasó kialakításával azért akadtak gondok. Nincs feltüntetve, hogy hogyan kell beledugni, így hosszasan bénáztam vele, hogy normálisan beletaláljak. Itt nem annyira figyelt rá a gyártó, hogy felhasználóbarát legyen. A sebességével szintén volt egy kis gond, nagyjából 30%-kal volt lassabb az olvasási sebessége, mint amilyennek kellett volna lennie, viszont írásban nem maradt alul.

Az eszköz érdekesebb oldalára került a VGA a HDMI a PD és a LAN port. Sajnáltam, hogy a VGA helyett nem még egy HDMI csatlakozó került rá, mert így kicsit ódivatú szaga van a dolognak, nincs is olyan eszközöm, amit rá tudtam volna csatlakoztatni. Ellenben a HDMI-re rákötöttem egy FHD monitort – bár a BW-TH8 viszi a 4K-t is, de csak 30 Hz-en -, és máris lett egy másodlagos kijelzőm.

Mind megkettőzött, mind pedig kiterjesztett módban remekül működött.

Zseniális, hogy egy LAN portot is tettek rá, így kiküszöbölhetjük azt a problémát, hogy az új notebookokra ilyet már nem tesznek. A WiFi sok helyen nem annyira jó, mint a kábeles net, így szeretem kábelről megoldani a világhálóra csatlakozást. A Blitzwolf kütyüjével ezt is megtehetjük, ráadásul pofonegyszerűen, és akár gigabites sebességgel is. Megabitre pontosan hozta az internetszolgáltatóm által garantált sebességet.

A teszt végére maradt a PD port, amit már muszáj volt kipróbálnom amiatt, hogy az USB portokon minden eszköz jól működjön, azonban a táp nemcsak arra szolgál, hogy magát a dokkolót ellássa árammal, hanem tudja tölteni a notebookot is. Ezt 100 wattal tudja megtenni, de én egy Chuwi CoreBook X-szel próbáltam, ami „csak” 65 wattot eszik. A töltés szépen átment, és nem is töltötte lassabban így a gépet, mintha közvetlenül a Type-C portra dugtam volna a kábelt.

Forrás: RendeljKínait

Magamtól nem is igazán használtam volna ki a dokkoló valós tudását, mert egy monitorral, meg három USB hellyel, illetve a jack csatlakozóval már ki is maxoltam az igényeimet, csak a hiteles teszt miatt akartam igazán megdolgoztatni a kütyüt. Ezért egyszerre rádugtam mindent, amit csak lehetett, és úgy néztem, hogy mit művel. Nem okozott csalódást, az összes feladatot elvégezte, amit vártam tőle, viszont ennyi már kissé leterhelte, ami abban nyilvánult meg, hogy elkezdett felmelegedni. Nem lett annyira forró, hogy ne lehessen megfogni, de az alumínium ház képes annyira felmelegedni, hogy kellemetlen érzés legyen hozzáérni.

Összegzés

A BlitzWolf BW-TH8 egy remek dokkoló, egy olyan notebook mellé, amin csak Type-C port van, nagyon jó választás. A pozitívumai között kell megemlíteni a sok portot, a jó anyagminőséget, a sebességét és a remek használhatóságát, míg a serpenyő másik oldalára nem sok dolog kerül. Kicsit zavaró, hogy egyes USB-s eszközöket csak a PD táp mellett lehet használni bizonyos notebookokkal, de ez nem az eszköz hibája, illetve eléggé fel is tud melegedni. Szerinem a VGA port is értelmetlen – bár azért még akadnak régebbi eszközök, amiket ilyennel szereltek -, jobb lenne még egy HDMI, de ne legyünk telhetetlenek, ez így is jó kütyü. Általában az efféle dokkolók nem olcsók, 10 és 20 000 forint között lehet őket megvásárolni, és a BW-TH8 is ebbe az ársávba esik. A BG53f4d6  kuponkóddal lehet megrendelni 15 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, és ennyi pénzért több, mint jó az eszköz.

Pro

 • Kis méret
 • Rengeteg, jól használható port
 • Gyors internetelérés LAN-on
 • Jó anyagminőség
 • Kedvező ár

Kontra

 • SD kártya olvasási sebessége alacsony
 • Melegszik
 • Egyes notebookok esetében lehet gond az áramellátással (nem igazán az eszköz hibája)

hirdetés