hirdetés

Blitzwolf BW-PSSD2 hordozható SSD teszt

Kicsi, szép, de elég gyors?

teszt
Blitzwolf BW-PSSD2 hordozható SSD teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-12-20

Az m2 foglalat megjelenése óta egyre több mini SSD jelenik meg a piacon, gyakorlatilag a pendrive-ok szegmensét kannibalizálva fel. A Blitzwolf is kijött a saját megoldásával, a PSSD2-vel, ami USB Gen 3.1-es szabványra építkezik, Type-C portba csatlakoztatható és OTG adapterrel kiegészítve teljesen hagyományos módon használható. Az 512 GB-os méretű adattárolóért 24 000 Ft-ot kérnek, amit célszerű EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással rendelni.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vannak viszont más fontos szempontok is, például a méret, ami 100*29,5*9 millimétert tesz ki, ami egy pendrive-nál némileg nagyobb, de már simán befér a zsebbe, így az eszköz könnyen hordozható. Ehhez képest még viszonylag gyors is, a maximális olvasási sebessége 430 MB/s, míg az írási sebessége 370 MB/s, ami egy ekkora eszköztől nem rossz, de manapság már 2-3000 Megabyte/másodperces értékek is repkednek, szóval a fentiek inkább csak a pendrive-okhoz képest jók.

A képeken látszik, hogy nem érte el a cég által megadott referencia értékeket, durván 15%-kal elmarad tőle, de azért így sem rossz. Persze ez a folyamatos másolásra vonatkozik, nagyméretű állományok esetében. Ami még érdekes, hogy az OTG adapter segítségével telefonhoz is csatlakoztatható, ami gyors adatmozgatásokhoz lehet jó. A Redmi Note 8T gond nélkül felismerte, megbízhatóan működött, és a fájlkezelő is látta a tartalmát.

Mivel Type-C portra is lehet dugni a PSSD2-t, és a modern laptopokban már alapból van ilyen csatlakozó, ezért érdemes a sima USB-A 3.0-s portjain és a Type-C-n is kipróbálni. A Xiaomi Mi Gaming notebookom gond nélkül felismerte, remekül működött, kompatibilitási problémával nem találkoztam.

Összegzés

Jól működő eszköz a Blitzwolf BW-PSSD2 tokozott SSD. Nem különösebben gyors egy SSD-hez képest, 375/315 Megabyte/másodperc értékeket mértem, ami természetesen a piacon lévő pendrive-ok 99%-át veri. Az egy másik kérdés, hogy 24 000 Ft-ért sok-e, viszonylag kevés ilyen eszköz van a piacon, azok ára is hasonló, vagyis ha van rá egy jó kupon, akkor egy kicsit olcsóbban érdemes rárepülni.

Pro

  • Kiváló minőség
  • OTG csatlakozó
  • Arányos az árával

Kontra

  • Sebességben elmarad a modern SSD-ktől
  • Azért egy pendrive még mindig kisebb

hirdetés