hirdetés

BlitzWolf BW-MO3 egér teszt

Pofonosztó kézbe illik

teszt
BlitzWolf BW-MO3 egér teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-08

Kijött a BlitzWolf BW-MO3, ami a cég alap egere. Az elektronikus rágcsáló spéci BT adaptert kapott, használhatjátok hagyományos USB-A és Type-C portban is. A kellemes minőségű periféria szinte teljesen hangtalan, így az éjszakai kattintgatás sem veri fel a családot. Az érzékenysége állítható 800 és 2400 DPI között és nem is kérnek érte sokat, szállítással együtt kerül a BGCNBWMO3 kuponkóddal 5200 Ft-ba.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Én személy szerintem nem szeretem, ha ez az érték túl magas, én lassabban egerezők közé tartozom, de mivel ez egy irodai felhasználásra szánt eszköz, ezért egyszer beállítjátok, ahogy jól esik, és utána valószínűleg nem fogjátok többet babrálni. Az egeret makrózni nem lehet, szoftver sincs hozzá, vagyis erről a funkcióról le kell mondanotok. Ami engem viszont jobban zavart, hogy az előre hátra lapozáshoz nincsenek rajta gombok, pedig ezek nélkül már nehezen tudom elképzelni a rágcsálóhasználatot. Ez az egyik nagy hiánya a 2 gomb+görgő kombót használó perifériáknak, és erre az ár sem lehet kifogás, hiszen több, mint 3 éve használok Dareu egereket, és az kb. 3000 Ft-ért is tudja ezt a funkciót.

Van viszont pár érdekessége a BW-MO3-nak, ami indokolttá teszi az 5600 Ft-os vételárat.

Először is, támogat kétféle BT szabványt – 3.0 és 5.0 -, illetve képes 2.4 Ghz-en is kommunikálni, amihez egy USB-s adapter szükséges. Ez utóbbi két felére felforrasztottak egy Type-C és egy USB-A portot is, vagyis attól függően, hogy nektek éppen melyik szabad, oda helyezhetitek a modult. A kollégák szoktak is cukkolni azzal, hogy miért kell nekem ennyi port, de az tény, hogy én eszközt 3 USB csati alatt meg sem nézek, a jelenlegi Xiaomi Mi Gamingemen pedig van 4 db, 1 db Type-C porttal kiegészülve. Azt viszont elismerem, hogy ez egy rétegigény, sok embernek erre nem lesz szüksége.

A BlitzWolf azzal „kampányolt” a termék mellett, hogy rendkívül halk, és ezt meg is tudom erősíteni. Főleg hogy nekem egy „clicky” egerem van, mert szeretem hallani, hogy történik valami, plusz a hangosabb cincogók nyomásútja hosszabb, nincs csillapítás, emiatt természetesebb érzést nyújt a gombok nyomkodása. Ennek szöges ellentétét tudja a BW-MO3, csillapított, rövid úton járó, szinte érintésre működő, de szintetikus érzetet keltő élményben lesz részetek. Melyik a jobb? Intel vagy AMD? iOS vagy Android? Nagyjából ilyen kérdés ez, én az előbbihez vagyok hozzászokva, de ti lehet, hogy az utóbbihoz.  Szóval ez számomra pár napos távon nem egy eldönthető kérdés, ellenben van egy másik, amit el tudok, ez pedig a kézmérethez kötődik.

Az egereket a használóik háromféle kéztartással szokták használni.

A tenyeres, az ujjbegyes és a karvaly fogás – angolul palm, fingertip, claw grip – eléggé eltér egymástól, én ezekből a tenyeres és az ujjbegyes keverékét használom, a kézméretem közepes. A BW-MO3 viszont olyan nagy, hogy a teljes tenyeremet ki kell lapítanom, hogy jól elérjem a gombokat. Vagyis a probléma az, hogy ez a nyújtott rájaforma sokkal nagyobb kezet igényelne, mint amilyen nekem van. Vagyis aki pofonosztó Bud Spencerhez hasonló pacskerokkal rendelkezik, az szeretni fogja a BW-MO3-at, más viszont szenvedni fog vele, de legalábbis minimum pár napos összeszokást igényel.

Ezek után azért mindenki fenntartásokkal kezelje a használat közben kialakult tapasztalataimat, mert ezt az egeret igazából nem nekem tervezték. A minőséggel és az összerakottsággal nincs bajom, nem rossz használni az egeret. Szerintem a szilikonnal bevont görgők jobbak, mint ez a rücskös alumínium forgókapcsoló, viszont ezt lehet körömmel kaparászni, meg birizgálni az egészet, ami tulajdonképpen nem rossz. A kapcsoló csillapítása viszonylag erős, emiatt kicsit túl tompának éreztem, cserébe csendes, de én szeretek hangoskodni. 2 millió kattintásra becsülik az élettartalmát, ez szolid, el lennék pár évig, míg összenyomkodnám ezt a mennyiséget.

Kitérnék még egy dologra, ez pedig az AA elem cserélgetése.

A gyártó azt állítja, hogy 15 havonta kell egy újat beletenni, ami teljesen rendben van, de jobban örültem volna valamilyen akkus megoldásnak. Nyilván az árnövekedés sosem térülne meg, ha 50 forintos ceruzaelemekkel számoltok, és én sem vagyok egy nagy természetvédő nindzsa, de azért akkor is rossz érzés kidobálni a lemerült telepeket. Szerencsére az egér, ha inaktív, egy idő után elmegy alvó módba, ami dicséretes tulajdonsága.

Összegzés

Kicsit bajban vagyok az értékelés kapcsán, hiszen a termék egyáltalán nem rossz, de nekem egyszerűen nem jött be, aminek az oka fiziológiai, nem pedig az, hogy a termék ne töltené be a feladatát, de az én kezemnek egyszerűen túl nagy. Abban viszont biztos vagyok, hogy az megér plusz pénzt, hogy az eszköz nagyon halk, és hogy egy olyan adapterrel rendelkezik, amelyiket Type-C és USB-A porthoz is lehet csatlakoztatni. A minőséggel sincs baj, így szerintem a BGCNBWMO3 kuponkóddal 5200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os egér megtalálja a maga célközönségét, még akkor is, ha nem mindenkinek lesz jó.

Pro

 • Szolid anyagminőség
 • Extra az USB-A és a Type-C adapter
 • Hosszú üzemidő
 • Nagyon halk

Kontra

 • Tepsi tenyérhez jó, kisebbhez nem
 • Nincs előre-hátra lapozás
 • Nem lehet makrózni

hirdetés