hirdetés

BlitzWolf BW-KB2 mechanikus billentyűzet teszt

87 gomb jobb, mint 61

teszt
BlitzWolf BW-KB2 mechanikus billentyűzet teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-03-21

A BlitzWolf BW-KB2 a KB0 tesója, legalábbis részben. Ez is mechanikus billentyűs, de csak vezetékes, cserébe 87 gombos, vagyis sokkal alkalmasabb munkára és kétkezes gépeléshez, mint a KB0 volt. Ráadásul nem is drága, az BGXIFD430  kóddal 8500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., kínai raktárból, ingyenes szállítás mellett, az áfát pedig a BG rendezi.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

9.4

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A billentyűzet hátoldalán a kábelelvezetés mellett – 3 irányba is kihozható a tyúkbél, középen és kétoldalt, igaz, nem igazán tart – van két kihajtható, csúszásgátló láb, ami remek szögbe emeli a billentyűzetet.

Nagyon ergonomikus a használat, kellemes a gépelési érzet,

nehéz elütni a karaktereket, pont mint az imádott korábbi billentyűzetemen, a Thunderobot K70-en. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a 61 és a 87 gomb közötti 26 gombnyi különbség nagyon sokat számít, még akkor is, ha itt sincs numerikus pad. Viszont van minden más, egy negatívumot tudok mondani, hogy a „í”-t még mindig az Alt+j kombinációval kell begépelni. Vannak viszont iránybillentyűk, amik nagyban megkönnyítik a navigációt, és persze vannak spéci billentyűk is, mint a PgUp/PgDn és hasonlók. Szintén szerettem a másodlagos funkciók közül a fény– és hangerőállítást, amit egyébként is sokat használok.

hirdetés

Ami a gépelési érzetet illeti, azt imádtam.

Egyrészt van egy minimális ellenállása ezeknek a kék switch-eknek, amiket a Gateron szállít. Másrészt ez a „clicky” verzió, vagyis van egy pici kattanás lenyomáskor. Ez számomra kicsit retro feelinget áraszt, viszont remek lesz tőle az érzet, nemcsak érintés-, hanem hangalapú is az élmény. Csendesnek éppen nem nevezném – igazából iszonyatosan hangos –, de szeretem az ilyen klaviatúrákat munkára használni, viszont az éjszakai melót a család nem fogja annyira díjazni, szóval ne az ágyban csépeljetek rajta. Van azonban a KB2-ből zöld – ez még hangosabb és nehezebb lenyomni –, piros – ez halk és lineárisan jár – és sárga is, ami egy halkabb lineáris fajta, de még élőben ezt a verziót nem próbáltam soha.

Forrás: RendeljKínait

Amivel sokat szenvedtem, az a vezérlőprogram volt, a Banggood eléggé fogalmatlan ebben az ügyben.

Először is a KB3 drivere van fent a terméklapon, ami nem teljesen ugyanez a billentyűzet, másrészt 4 darab hiányzó DLL fájlra lett volna szükségem, hogy egyáltalán elinduljon a progi. Ezeket leszedegetni azért nem a világ legveszélytelenebb dolga, jó sok vírust és hasonlókat be lehet velük nyalni, de hát mindent az olvasóért. A hiányzó DLL fájlokat valószínűleg a Microsoft Visual C++ hibája okozta, leszedtem a gyártó honlapjáról a legújabb 2015-2022-es kiadást, de ez nem segített a helyzeten. Össze-vissza telepítgettem mindent, de sehogyan sem tudtam megoldani a gondot, valószínűleg az én készülékemben van a hiba, úgyhogy személyes tapasztalatom nincsen ez ügyben, de elvileg ugyanazt tudja, mint a BW-KB0:

 • makrózható
 • a gombok átkonfigurálhatók
 • beállítható az RGB háttérvilágítás, tetszés szerint

Összességében remek termék munkára, nem kifejezetten gamer darab, igaz, ott is megállná a helyét, de vannak erre jobb megoldások is. Csak nem ennyiért, mert ez a 8800 Ft, ez döbbenetesen kevés.

Összegzés

Egy kihagyott ziccert tudok mondani: csak vezetékes módban működik a BW-KB2, BT modulja nincsen, de az meg van a KB3-nak, csak az pokoli drága ehhez képest. Nekem nem ment a szoftvere DLL fájlok hiánya miatt, de ez valószínűleg egyedi probléma. Ezt leszámítva minden tökéletes, aki szereti a hangosabb, clicky típusú kék switch-et, annak ideális, jó a nyomáspontja, finom ellenállással dolgozik, van anti-ghosting, alig ütöttem mellé, a 87 gomb nagyon sokat segít a két kézzel gépelésben, szóval remek darab a BlitzWolf billentyűzete. Az BGXIFD430  kóddal 8800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, kínai raktárból, ingyenes szállítás mellett, az áfát pedig a BG rendezi, így azzal sem lesz gondotok.

Pro

 • Hihetetlenül olcsó a tudásához képest
 • Jó minőség
 • Variálható, RGB háttérvilágítás
 • Elegendő billentyű, hogy értelmesen lehessen vele dolgozni
 • Rendelhető több switch verzióval is

Kontra

 • Nagyon hangos, de van aki pont ezt szereti, mások meg utálják
 • A programjával nem tudtam zöld ágra vergődni
 • Kár hogy nincs BT modulja
 • A kábel nem annyira akar a kábelvezetőben maradni

hirdetés