hirdetés

Baseus K01A BT billentyűzet teszt

Elgáncsolná a Logitech-et, de elesik a saját lábában

teszt
Baseus K01A BT billentyűzet teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2024-05-28

Behúztuk a Baseus K01A BT billentyűzetet, ami kísértetiesen hasonlít a Logitech K380-ra, és mivel teljesen véletlenül abból is volt nálunk egy, kíváncsiak voltunk, hogy a tesztalany hozza-e ugyanazt, amit a nevesebb klaviatúra. A K01A 2,4 Ghz-en és BT-n is tud csatlakozni, van home row gombsora és még olcsó is. Kemény 9600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BG05ce81  kóddal, ingyenes szállítás mellett, a Banggood pedig fizeti utána a többletköltségeket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 9

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vér gagyi és iszonyatosan idegesítő a jelenség.

Nem tudom, hogy ez valami minőségellenőrzési kín-e, és az enyém volt ilyen, de az őrületbe kergetett, hogy arra kellett figyelnem, mindig pont a közepét nyomjam meg a gomboknak. Ráadásul hajlik a műanyag ház, nem véletlen, hogy a komolyabb mechanikus klaviatúrák keretét alumíniumból szokták elkészíteni.

Ami a méreteket illeti, ezzel nem szoktam foglalkozni, de mivel ez egy hordozható eszköz, ezért itt nem lényegtelen. A Baseus K01A 375 grammot nyom és nagyjából 314x124x22 mm, simán befér egy laptoptáskába vagy hátizsákba. 6,4 fokban döntött, viszont ezt a szöget nem is lehet állítani. Ami a kiosztását illeti, ez alapból nem derül ki, hiszen a Baseus semmilyen adatot nem ad meg a termékről. Hány gombos? Ezt például nem lenne lényegtelen tudni, nekem az ISO méret 75%-ának tűnik, lapos ENTER-rel, és „í” nélkül, szóval ennek beütéséhez az ALT+J kombinációt kell majd benyomnotok. Ami a belső felépítését illeti, nem derül ki, ez egy mechanikus billentyűzet-e vagy sem, de mindegy is, mert

ilyen pocsék érintési érzettel ne akarjon mecha lenni.

Ami előny, hogy van rajta Home/End/PG UP/PG Down sor,

tehát szövegszerkesztőkben és táblázatkezelőkben könnyebb vele a navigáció, mint a Logitech-kel. A vezérlőnyilak 2D-sek, ez azt jelenti, hogy két sorba rendezték el őket, nem pedig egybe, amit könnyebb kitapintani, tehát alapvetően a kiosztás nem rossz. Már csak azért sem, mert vannak FN gombok is, így minden értelmesen vezérelhető róla.

A billentyűkön a felirat elég hitvány,

például a szürke alapon szürke nem tudom kinek az ötlete volt. Nappal a sötétebb billentyűkön nem látszik a felirat, szürkületben meg egyiken sem, ami az olyan billentyűknél, mint a PG down és up, ami pont az ellenkezőjét csinálja, nagyon idegesítő. Ezen sokat segítene egy háttérvilágítás, ilyennel viszont nem rendelkezik a periféria. Ráadásul az asztallapon billeg is a Baseus K01A, szóval tényleg egy igazi katasztrófa a használat.

hirdetés

Aki eddig eljutott a tesztbe és még reménykedett, hogy a történet jóra fordul, annak sajna csalatkoznia kell.

Említettem már a lötyögős billentyűket, amiben az a slusszpoén, hogy van amelyik laza, van amelyik pedig szorul. Az akadás miatt néha egyszer csak bezuhannak a gombok, amitől még hangos is lesz az egész, majd miután bezuhant, néha felfele is beakad. Igazi hullámvasút használni, ha valakit fel akartok vele idegesíteni, ezt vegyétek meg neki ajándékba. Hogy ezeket a hibákat mi alapján produkálja, erre nem jöttem rá, szerintem minőségellenőrzési kínok voltak a gyártás során.

Forrás: RendeljKínait

Ezzel szemben a Logitech K380-nak csak annyi hiányossága van, hogy az csak Bluetooth-os, és 2,4 Ghz-en nem kommunikál, de a fenti minőségbeli bohóckodást sem követi el. Valójában a Baseus K01A hiányosságai tolerálhatók lennének, ha mondjuk feleannyiba kerülne, mint a konkurensek, de a termékek árazása közötti differencia párezer forint. Sőt, a K380 utódmodellje, a Pebble 2 K380S sem vészesen drága, így nem igazán van, ami a Baseus billentyűzetének megvételét indokolná.

Összegzés

A Baseus K01A BT-os klaviatúrájának igen gyorsan véget ért a tesztje, ugyanis minden elemében gyengélkedik. Kell annál többet mondanom egy billentyűzet esetén, hogy rossz rajta gépelni? Ha pedig valaki arra „vetemedne”, hogy nézze a feliratokat az elütések elkerülése végett, az úgysem fog belőlük látni semmit, mert a feliratok olvashatatlanok. Egy picit jobb minőséggel és azonos ár mellett ez egy jó termék is lehetett volna, de így sajna nem érdemes ezt választani.

Aki nem hisz nekünk, az a BG05ce81  kóddal 9600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megvásárolhatja, ingyenes szállítás mellett. Vagy elmehet az Árukeresőre és vehet egy Logitech K380-at, vagy az utódmodell K380s-t.

Pro

 • Olcsó, de semmi más

Kontra

 • Rossz építési minőség
 • Pocsék gépelési érzet
 • Nem változtatható dőlésszög
 • Nem akkus
 • A gomb feliratok nem látszanak

hirdetés