hirdetés

McDodo MC-116 power bank teszt

Elektromos svájci bicska

teszt
McDodo MC-116 power bank teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-30

A magyarul furán hangzó McDodo kiadott egy olyan 10 000 mAh-s power bankot, amibe integráltak egy-egy Type-C és Lightning végű kábelt, amit így nem kell külön megvásárolnotok, és nem is hagyjátok őket otthon. Nem mellékesen az MC-116 különböző gyorstöltési szabványokat is támogat. A BG97bbcc  kuponkóddal 11 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, az akkumulátorok szállítása viszont eléggé húzós költség, 2200 Ft-ba kerül, a Banggood pedig intézi utána az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fentiek műszaki paramétereit egyben összefoglalva így néz ki a történet:

 • Type-C bemenet: 5 V/2 A, 9 V/ 2 A (ez a port)
 • USB-A/Type-C kimenet: 4,5 V/5 A, 5 V/4,5 A, 5 V/2,4 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A (ez a Type-C kábel)
 • Lighting kimenet: 5 V/2,4 A, 9 V/2,22 A

A sajtóanyagban iP – mint iPhone, ééérteeed – kábelnek is hívják a kínaiak a Lightningot, de én maradok az utóbbinál.

A maximum leadható teljesítmény 22,5 W, ami ma már nem olyan sok, de egy 10 000 mAh-s telep esetében azért megjárja.

Van továbbá egy kihajtható fül a power bank oldalán, ami mire való? Egy napig tartott, mire rájöttem, ez egy telefon tartó, amibe töltés közben beleállítható a mobil. Már amelyik, mert pl. a Poco X3-am túl nagy bele, a kábel meg túl rövid, hogy közben töltsem róla a telót. Szóval nagyjából semmi értelme, de figyelmességnek nem rossz.

A támogatott protokollok tárháza eléggé széles, Apple Fast Charge, PD, QC, de támogatja a Huawei, a Xiaomi, az Oppo, a Vivo, a Samsung és még számtalan másik gyártó protokollját. És persze tonnányi védelemmel is ellátták, amit most nem sorolnék fel, de a sajtóanyagban megtaláljátok, 8 különböző ilyet neveznek meg a leírásban. Ezeket persze élőben is bizonyítania kellett, szóval jöhettek a tesztek.

Az első gondom az volt, hogy csak az USB-A portra tudtam feldugni a kábelt, ez ugyanis anya, míg a Type-C esetében a kábelen kellett volna mérnem, ami meg apa. Aztán eszembe jutott, hogy a FNIRSI FNB58-nak vannak ki- és bemenetei is egyszerre, így áttereltem az egyik teszteren a másikra a feszt és máris szuperált minden. Így legalább volt még egy műszer, ami szintén mért, és visszaigazolta az értékeket. Az USB-A-n 3 A körül tudott, pont ugyanúgy bukott el, mint korábban két Awei power bank, csak nem ugyanaz bennük az elektronika? 20 W-os terhelés mellett kicsit melegedett, langyosnak mondanám, de nem volt vészes.

A támogatott protokollok kapcsán az a furcsa helyzet állt elő, hogy a FNIRSI tesztere szerint szinte mindent tud, csak a PD-t és a Super VOOC szabványt nem támogatja, a sajtóanyag szerint a PD-t viszont igen. Lényeges, hogy a sima VOOC és a Super VOOC nem ugyanaz a szabvány, ezért itt nem lett ellentmondás. Mivel elsőre nem tudtam eldönteni, hogy a PD támogatás kapcsán a telep vagy a teszter kamuzik, és mivel a terhelő ellenállásom sem tudott 20 V-ot, amit a PD szabvány meg elvileg igen, elővettem egy PD trigger elektronikát. Ez annyit csinál, hogy megpróbál kommunikálni a power bankkal, ami vagy ad a kérésére 20 V-ot, vagy nem. Nem adott, viszont az a nagy helyzet, hogy a PD szabvány sem mondja ki, hogy 20 V-on is kell tudnia tölteni. Így tulajdonképpen mindenkinek igaza van, amolyan Mátyás király galambjai helyzetet előidézve, vagyis „hoztam is ajándékot, meg nem is”. Ezt leszámítva viszont a 22,5 W kijött az MC-116-ból, szóval a vizsgán átment.

Összegzés

A McDodo MC-116 egy nagyon jópofa, „dizájn” power bank. A kinézete tetszett, ellentétben az ujjlenyomat-gyűjtő, ropogó front panellal. Amit ígér, azt tulajdonképpen tudja, és szerintem 10 000 mAh kapacitásnál még rendben van a 22,5 W-os teljesítmény. Sajnos 20 V-on nem tud tölteni, de ezt leszámítva hasznos kis kütyü, főleg a beépített kábeleknek köszönhetően, amit így ottfelejteni sem fogtok. Ha többet szeretnétek megtudni a power bankok használatáról, akkor pedig ajánljuk nektek a Lépés Magazin cikkének elolvasását, ahol részletekbe menően taglalják, hogyan bánjatok a hordozható telepekkel.

A BG97bbcc  kuponkóddal 11 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, az akkumulátorok szállítása viszont eléggé húzós költség, 2200 Ft-ba kerül, a Banggood viszont leveszi a többletköltségek terhét rólatok. Így azért nem bomba vétel, de nemsokára úgyis itt lesznek a fogyasztási ünnepek, szóval érdemes elmenteni a linket és figyelni az árát, ahogyan majd mi is tesszük.

Pro

 • Nagyon jópofa dizájn
 • Kicsi, és könnyedén hordozható a fül miatt
 • Jók a beépített kábelek
 • Hozta, amit ígért

Kontra

 • Az első panel gyűjti az ujjlenyomatokat és ropog is
 • 22,5 W ma már nem akkora truváj
 • Nem tud 20 V-on tölteni

hirdetés