hirdetés

BlitzWolf BW-P6 10.000 mAh power bank teszt

Anorexiás ikertesó

teszt
BlitzWolf BW-P6 10.000 mAh power bank teszt 1
írta: Atika
2019-06-18

A BlitzWolf tovább bővítette amúgy sem szegényes power bank kínálatát: a BW-P6 egy könnyű és kecses útitárs, ami 10.000 mAh kapacitásával jó párszor fel tudja tölteni a telefonunkat. A számos gyorstöltést ismerő kütyüt kb. 6.500 forintért kaparinthatjuk meg.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A BlitzWolf BW-P6 tesztje

A be-/kikapcsoló gombon és a szokásos süllyesztett, kék töltöttség jelző LED-eken kívül három USB portot is találunk rajta. A két normál méretű közül az egyik gyorstöltésre is képes, a harmadik pedig egy micro USB, ezen keresztül tölthetjük magát az aksit. A gyorstöltős port a Qualcomm Quick Charge 3 (QC 3.0) protokollon kívül ismeri a Samsung és az Apple gyorstöltési megoldását is. A hab a tortán, hogy a power bankot is tudjuk QC 3.0 gyorstöltővel (pl. BW-S9 vagy BW-S6) tölteni a micro USB porton keresztül, így az átlagnál gyorsabban – mérésem szerint 3 óra alatt – telepumpálhatjuk energiával.

Természetesen a nem gyorstöltés kompatibilis eszközöket is megfelelő módon tudja tölteni, erre a célra mindkét portját befoghatjuk. A védelmi áramkörök sem maradtak ki: túltöltés, túlfeszültség, túláram és rövidzár ellen is védve vagyunk. Van automatikus be- és kikapcsolás is, ha rádugunk vagy lehúzunk róla egy eszközt. Ezen felül a kis áramot igénylő eszközöket (Mi Band 2, iPod Shuffle stb.) is képes tölteni, ami nagyon kevés power bank kiváltsága.

A specifikáció alapján 18 W teljesítményt is képes leadni, ami igen magas érték, és ezt a gyakorlatban is hozza. Sőt, nekem 20 W-ot is sikerült stabilan kihoznom belőle. A merítéses teszten is jól teljesített: 34,3 Wh (~9.270 mAh) energiát adott le lemerülésig, ami nagyon közel van az elméleti 37 Wh (~10.000 mAh) értékhez.

Az alábbi grafikonokon a piros az áramerősség (jobb oldali skála), a kék a feszültség (bal oldali skála):

A gyorstöltési protokollok működnek, melegedésre nem hajlamos, és a védelmi áramkörök is jól működnek, tehát ismét mindent betartott a gyártó, amit ígért. Végül egy életszerű mérés: a 3.000 mAh-s aksival szerelt, QC 3.0-s telefonomat kétszer töltötte fel 0-ról 100%-ra, és még egyszer 0-ról 63%-ra.

Összegzés

A BW-P6 lényegében a BW-P3 lefogyott, modernizált utódja, ugyanúgy 10.000 mAh-s, ugyanúgy QC 3.0 és Apple gyorstöltés képes, ugyanolyan megbízható, de könnyebb, vékonyabb, Li-Po cellákkal szerelt, ismeri a Samsung gyorstöltését, támogatja a kisáramú merítést, és már a bemenete is gyorstöltés kompatibilis. A fém házat lecserélték műanyagra, ezáltal lett ilyen kecses, a minőségérzet viszont csökkent valamelyest emiatt.  Az ára ugyanannyi – ~6.500 Ft –, mint elődje esetében, így nem kérdés, hogy megéri inkább őt választani. Erre természetesen semmi importköltséget nem kell fizetnünk.

Pro

  • QC 3.0 kompatibilis
  • 2 portos
  • Hozza az ígért adatokat

Kontra

  • Műanyag ház

hirdetés