hirdetés

Protektoros kesztyűk tesztje

Két dudás egy csárdában

teszt
Protektoros kesztyűk tesztje 1
írta: Don Kartács
2020-02-22

Mivel a kínai bringás és motoros kesztyűk meglehetősen olcsók, kalandvágyból bekértünk 2 párat, és kielemeztük őket. A Madbike darabjának nevéből sejthető, milyen érdeklődési körű egyéneknek szánták őket, és a Riding Tribe márkanév is beszédes. Ráadásul mindkettő protektoros, tehát mindenféle járműhöz alkalmasak lehetnek. „Őrületes” összegbe kerülnek, 2800 és 3700 Ft-ot kell kicsengetnetek érte.

Madbike

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Riding Tribe

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 5
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 10

6.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Fontos! A tesztelt védőfelszerelés nem rendelkezik tanúsítvánnyal, emiatt nagysebességű és komolyabb járművekhez (motor, robogó, nagyteljesítményű elektromos járművek) semmiképp sem ajánlott. Kis sebességű járműveken (roller, egykerekű stb.) alapvető védelmet nyújt, mindenki ennek megfelelően használja!

Madbike protektoros kesztyű – Ennyiért nagyon patent

A teszt győztese számomra a Madbike darabja. 3700 Ft-ért megdöbbentően jó minőséget adnak, ha valaki itthoni webshopból ajánlaná 10-15 000 Ft-ért, azt mondanám, az is hihető ár. Leginkább a Megir órákhoz tudnám hasonlítani, ott is megdöbbentem, hogy mit kapok azért a pár ezer forintért, amit kipengettem, és ugyanez igaz a Madbike kesztyűjére is.

A minősége remek, legalább egy árszinttel feljebb szoktam ilyen darabokat találni. A protektorokat szépen egybedolgozták a szövettel, nem kívül, hanem az anyagban helyezkednek el, így biztosan nem válnak majd le, nem enged el a varrás vagy a ragasztás. Pont ott véd, ahol kell, a bütyköknél és az ízületeknél, ráadásul nagyon kényelmes is. Egy apró ergonómiai hibát azért sikerült felfedeznem, belül az ujjak végén, ahol elvarrták az anyagot, maradt egy leszegetlen rész. Engem nem zavart, Molcsát viszont igen, szóval elképzelhető hogy hosszabb távon emiatt kényelmetlen lesz a ruhadarab, de én ezt nem tapasztaltam.

A tenyér részen kellemesen tapadós matéria helyezkedik el, míg a tenyérpárnát rugalmas protektor anyag védi. Az első három ujja kapacitív, így simán lehet benne a telefonok kijelzőjét nyomkodni. A varrások szépek, a csuklópánt is kellően széles ahhoz, hogy jól tartson és nem is lóg túlzottan ki, így sem koszolódni, sem kopni nem fog. A felső részen viszont van egy eldolgozatlan anyagrész, ami a majdnem tökéletes kinézetet némileg lerontja, de ezért kerül 3700 Ft-ba és nem 10 000-be a kesztyű.

Sajnos a kézrevaló csak mérsékelten víz- és szélálló, séta közben elég jól kint tartja a fuvallatoknak, de 20-25 km/órától már érezhető alatta a légmozgás. Az esőt pár percig kizárja, de utána átázik, és elég kellemetlen vizes kesztyűben szelni a levegőt nagyobb sebességgel. A protektorok tesztelésére kézzel püföltünk tárgyakat, a Madbike kesztyűje remekül elnyeli az ütéseket. A legnagyobb bajom az volt, hogy nem teljesen mérethelyes, az XL-est kell vennie annak, akinek európai méretezés szerint 9-es kesztyűre van szüksége. Szerintem az ára több mint reális, sőt azt mondanám, hogy ennél ez a kesztyű egyszerűen többet ér.

 

Protektoros kesztyűk tesztje 8

Riding Tribe protektoros kesztyű – Olcsó, nem véletlenül

A Riding Tribe minden értelemben a Madbike rosszabbik verziója. A kinézete bazári, a zöld-fekete kombó csak a képeken néz ki jól, élőben inkább vicces. A protektorok kívül vannak, nem az anyagba varrva helyezkednek el. Ennél sokkal nagyobb gond, hogy meg tudtam vele ütni úgy az asztal szélét, hogy az bizony fájt, tehát mondhatom: „rést ütöttem a pajzson”. Ez az anyagminőségen is látszik, lett volna még mit dolgozni rajta, de hát pont ezért 2800 Ft. Ennyiért még egy kamu bőrkesztyűt sem adnak a vásárban.

A tenyér részen ezen is ott a protektor, viszont kevésbé tapad, inkább a síkesztyűkre jellemző ragacsos kis félgömbökre hasonlít a felületkezelés. Nem mondom, ez sem szörnyű, de a Madbike ebben is jobb. Itt is fellelhetőek az ujjvégi eldolgozási hibák, amelyek engem itt sem zavartak. Ennek is az első két ujja kapacitív, tehát használható mobilokhoz. Ha van a gyenge szélállóságnak mintapéldánya, akkor a Riding Tribe kesztyűje pont ilyen. Mintha a kezemen se lett volna, annyira nem véd semmit a menetszél ellen. Ez pedig hosszabb távon biztosan nem tesz jót az ízületeknek, szerintem ez a legnagyobb hibája a ruhadarabnak. Ha még esik is, akkor pedig kifejezetten katasztrófa a dolog. Ilyenkor jobban járunk, ha inkább nincs a kezünkön semmi, mint hogy egy fagyos, vizes kesztyűben keressünk menedéket, amin átfúj a szél.

A méretezés viszont stimmel, ebből is XL-t kértünk, hogy a kesztyűk egyformák legyenek, így ez nagy lett, ebből a 9-es tényleg az L-es, ti is ezek alapján méretezzetek. A csuklónál lévő tépőzár szerintem túl vékony, emiatt gyűrődik az anyag, és fölöslegesen túllóg a felületen. Ennek ellenére olyan olcsó a kézre való, hogy még így is azt mondom, feltételesen ajánlott, főleg úgy, hogy annál biztosan többet ér, mintha nem hordanátok semmit, de inkább a melegebb időben viseljétek.

Az alábbi táblázatban értékeltük a kesztyűket 5-ös skálán:

Összegzés

Meglepően jó eredmény született olcsó kesztyű teszten, de azért az is látható, hogy egy ilyen ruhadarab miért kerül annyiba, amennyibe. A Madbike viszont tényleg jó, bár a méretezésnél figyeljetek oda, hogy eggyel nagyobbat kérjetek a ruhadarabból. Más különösebb baja nincsen, kényelmes, jól néz ki, jó anyagokból van, szóval összességében egy korrekt kesztyű, de azért a maximum közepes szélállósága miatt már egy robogóra sem biztos, hogy felvenném. Elektromos járművekhez viszont jó, abban nincsen hiba.

Ellenben a Riding Tribe darabját annyira nem tudom ajánlani, hiába olcsóbb 1000 Ft-tal  mint a Madbike, ne ezen a pénzösszegen múljon az ízületeitek épsége. Az sem túl szimpi, hogy a Riding Tribe protektorai nem adnak megfelelő védelmet még egy kisebb erőhatás esetén sem. Úgyhogy, a Madbike ajánlott 3700 Ft-ért, a másik kevésbé.

Pro

 • Madbike: kifejezetten jól kinéző, igényes kesztyű, amelyben a protektorok is jó helyen vannak.
 • Riding Tribe: meglepően olcsó.

Kontra

 • Madbike: a méretválasztásra figyeljetek, egy számmal nagyobbat kérjetek.
 • Riding Tribe: pontos a méret, de ez nem menti meg az összképet. Helyenként gagyesz anyagok, a protektorok nem teljesen jól védenek, és a szélállósága is gyenge.

hirdetés