hirdetés

Noname szobabicikli teszt

Vissza a kínaizás kezdetére

teszt
Noname szobabicikli teszt 1
írta: Don Kartács
2021-10-30

Mennyit ér vajon egy szobabicikli? Az Árukereső szerint a legolcsóbbak valahol 20-21 000 Ft körül kezdődnek, az überek pedig 100 000 Ft fölött kezdődnek. Van-e akkor létjogosultsága Kínából rendelni egyet 19 000 Ft-ért a BGHU1162 kuponnal? Mindent tud, amit egy ilyen edző cuccnak tudnia kell, kalóriát, időt számol, állítható a tekerés nehézsége, ráadásul ingyenes szállítással küldik, EU raktárból. De vajon milyen élőben?

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 5
  • design és anyagminőség: 3
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 3
  • ár/érték arány: 9

5.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A lényeg az, hogy a minőség hitvány,

és az, hogy gyárilag össze-vissza van nyomorgatva például a kormányon a szivacs, vagy egyes csavarokat alig bírtam becsavarni, az azért sokat elmond arról, hogy ennek a terméknek a minőségellenőrzésével mennyit foglalkoztak. Egy szóval le tudom írni: semennyit. Például az ellenállás állításáért felelős kábelt alig bírtam beakasztani a tartójába, majd szabályosan bele kellett tömnöm a csőbe, mert olyan bénán oldották meg az egészet, hogy nincs kialakítva neki megfelelő hely.

Az igazi alja része viszont maga a fedélzeti komputer.

Egyrészt egy olyan minőségű műanyag gyűrűn ül, amit máshol csomagolóanyagnak se szoktak használni, másrészt pedig az egész hártyavékony, ezért csavarodik. A szobabicikli ezen részét viszont minden elemcserekor – 1 db AAA telepről üzemel – le fogjátok venni, szóval nem lennék meglepve, ha gyorsan elpusztulna. A vezérlésért egyetlen gomb felel, a klasszikus hosszan nyomom ki-bekapcsol és a röviden nyomom körkörösen léptet elvet követve. A nyomógomb olyan gyík, hogy attól féltem, beleesik a szerkezetbe, kb. 30 fokban felemelkedik az egyik széle, ha a másikat lenyomjátok.

Semmi extrát nem tud, de azért a szokásos dolgokat mutatja: sebesség, távolság, elégetett kalória, eltelt idő.

Mindkét pedálra került egy-egy szíj, ami a lábat hivatott a helyén tartani, illetve az ülése is állítható a szerkezetnek. Ez egyébként a szobabicikli legjobb része, kellően széles és kényelmes, csak ne nézzétek meg alulról, mert sírva fakadtok, micsoda taknyolással illesztették egymáshoz az anyagokat. Mint minden szobabiciklin, ezen is van nehézségállító tekerő, amin irdatlan sokat kell forgatni, mire kellően benehezedik a dolog. Szerintem jobb lett volna egy 10 fokozatú skálán megoldani ezt az egészet, az sokkal egyértelműbb, minthogy 19 tekerés után valamennyivel nehezebb lesz a folyamat. Megfoghatatlan, és idegesítő is a procedúra, plusz ez is a kelletlenség érzetét kelti.

Szintén problémának éreztem a berendezés tömegét.

Bár a gyár konkrétan nem adja meg, szerintem nincs 10 kiló, legalábbis biztosan jóval könnyebb, mint a Mi Electric Scooter 3, amihez mértem. Ez azért problémás, mert a saját korábban birtokolt elliptikus trénerem nagyjából 20-25 kiló körül mozgott, és egy vehemensebb taposással azt is be tudtam billenteni. Nyilván a maximális, 120 kiló terhelhetőség egy nevetséges vicc ebben az esetben, az én 75 kilogrammommal is meg tudtam úgy tekerni, hogy dülöngéljen.

Mondhatnám, hogy az alacsony tömeg azért jó, mert könnyebb arrébb rakni, de ezt úgy szokták megoldani, hogy tesznek két pici kereket az első csővázra, és akkor a berendezést megemelve egyszerűen arrébb lehet rakni. Ez természetesen hiányzik erről a rettenetről, szóval itt inkább az olcsósítás volt a fő szándék, egyszerűen nincsen benne elég anyag.

Összegzés

Kisarkítva a lényeget: senkinek nem ajánlom ezt a cuccot. Ilyen retkeket majdnem ennyiért itthon is lehet venni, tehát ha valaki büntetni akarja magát vele, akkor azt a hazai kínálatból is megteheti. Pocsék minőség, nem időtálló megoldások, én biztosan nem invesztálnék olyan sporteszközbe, ami a széthullás jeleit mutatja már új korában is. Akkor sem, ha 19 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU1162 kuponnal és ingyenes szállítással, Csehországból érkezik.

Pro

  • Leszámítva az árát, semmi

Kontra

  • Minden

hirdetés