hirdetés

Li-Ning Ranger TD beltéri cipő teszt

Squash, tollaslabda és asztalitenisz kedvelőknek

teszt
Li-Ning Ranger TD beltéri cipő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-02-10

A kínai cipőgyártók nemcsak futáshoz és kültéri sportokhoz gyártanak lábbeliket, hanem beltéri sportokhoz is. Gondolom nem kell ecsetelnem, mekkora királyak a távol-keletiek asztali teniszben vagy éppen tollaslabdába. A legtöbb ilyen csukát a Badminton jelzővel látják el, de még számtalan más beltéri sporthoz alkalmasak. A lényeg persze itt is az ár, 5300 Ft körül elhozhatók és vetekszenek a nyugati márkákkal. Most egy Li-Ninget akasztottam horogra, de számtalan príma gyártót találtam még.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Érdekesség, hogy van egy Kason nevű márka is, ami a Li-Ning egyik albrandje, nagyjából úgy, mint a Xiaominak a Redmi, szóval tényleg óriási a választék azoknak, akik beltéri sportcipőt szeretnének edzéshez választani. De visszakanyarodom a Li-Ning Ranger TD-hez, hiszen van mit róla elmesélni. A minősége pazar, van benne anyag, de a dizájn egy picit eklektikus, és bevallom, novemberben én sem ezt a modellt választottam volna, ha nem rabolják le a vásárlók a boltokat. Viszont beltérben az sem probléma, hogy az alapszín fehér, hiszen nem nagyon lesz koszos a felülete.

Ez a neonzöld szín egyébként élőben nagyon patentul néz ki.

Mondjuk van még 3 másik variáns, és igazából a narancs az, ami üt, viszont ez a Rozi néni asztalterítője betét az oldalán furcsa, bár másoknak meg bejött, szóval ez inkább ízlés kérdése. Az összerakottságára nem lehet panasz, nincsenek elvarratlan cérnaszálak vagy rossz ragasztások, de ez már szinte Li-Ning hagyomány, és többek között pont a minőségi kialakítás miatt kedvelem a termékeiket. A felső rész egy jelentős darabja szintetikus bőr, kicsit focicipős feelingje van, azt predesztinálom, hogy nem fog egyhamar szétmenni a cucc.

A betétje kifejezetten kényelmes,

és egyáltalán nem mozog, ami hasznos például squash közben, ahol ide-oda kell cikázni a pályán, folyamatos megállások közepette. Jól fogja a felső rész a lábat, sokkal masszívabb, mint a futócipőik. A sarkon lévő, a cipő felvételét könnyítő fület kifejezetten díjaztam, ez  nem az a csuka, amibe csak úgy bele lehet bújni, cserébe bitangul tartja a lábat, ha meghúzzátok a cipőfűzőt. Mivel a pandémia miatt sikerült mindannyiunknak kiszorulnia a különböző sporttermekből, ezért a lakásban űzhető sportok felé fordultam, lehet különböző gimnasztika és talajgyakorlatokat csinálni, saját testsúlyos edzéseket nyomni, ugrókötelezni és hasonlók, szóval mindent, amit kb. magatokban vagy a párotokkal tudtok űzni. Van azért egy kivétel, ha igazolt sportolók vagytok, akkor számotokra az edzőtermek és pályák is elérhetők.

A cipőt pedig még novemberben vettem, vagyis 3 hónapja békaugrálok, szökdécselek, ugrókötelezem, meg mindenféle erősítő gyakorlatot csinálok benne, csak éppen asztaliteniszezni, illetve squasholni nem jutottam el benne, amire eredendően vettem. Azért így is kialakultak bennem benyomások, amiket most megosztanék veletek. Kezdem a – szerintem – hibákkal, hogy a végére maradjon a sok jó. Egy kicsit nehéznek érzem a cipőt – 318 gramm –, különösen a Victor márkájú ping-pongos darabom után. Beltérben nem kell, hogy valami vastag és meleg legyen, hiszen a hőmérséklet állandó, vagyis lehetne az anyaga vékonyabb a Rangernek, viszont így meg sokkal tartósabb. Én az előbbit preferálom, de elhiszem, hogy valaki meg az utóbbit keresi.

Más bajom nincs is vele – nem számítva a korábban említett eklektikus kinézetét -, viszont van egy csomó pozitívum, amit fel lehet mellette hozni. Először is, a minősége patent, jó, tudjuk, a Li-Ningek szinte mind jók, de azt nem vártam, hogy egy ennyire egyben lévő valamit kapok 6000 Ft alatt, különösen azt figyelembe véve, hogy a Speedo papucsom is kb. ennyibe került. A talpa remekül tapad, ami nem lényegtelen például az ugrálós gyakorlatoknál, és nagyon kényelmes is, nem mozog benne a láb, remekül tart. Érdekes, hogy a vastagsága ellenére hajlik is a talpa, tehát guggolásokat és mindenféle, gördülő vagy kifeszített lábfejet – pl. plank – igénylő dolgokat is meg lehet benne csinálni, de azért nyilván nem egy kikönnyített futócipő, mint mondjuk a Super Light széria.

A talp anyaga ujjal benyomható EVA habanyag, ami kapott egy keményebb kopóréteget, így tart is és mégis kényelmes, ideális elegyet alkotva a beltéri sportoláshoz. Ezt egyébként ti is tudjátok ellenőrizni, egyszerűen nyomjátok meg az ujjatokkal a világos talpanyag lyukai között megbújó matériát. A felső rész remekül tart, viszont oldalra nem tud annyira szétterülni, mint a mesh cipők, így a széles lábfejűeknek ügyesen kell a méretet megválasztaniuk. Grátisz, hogy a betét is rendben van, és egész tisztességesen feltámaszt, azért még nem stabil cipő, de szerintem jól fogja segíteni a squashban is sűrűn előforduló oldalváltásokat, csak lehetne már végre normálisan sportolni.

Összegzés

Újabb óda a Li-Ninghez, a Ranger TD cipőjük is jól sikerült, sajnos a legtöbb helyen már nem kapható. Igaz, én sem ezt akartam anno venni, hanem a Strikert, ami nagyon hasonló ehhez, de kiindulva a Ranger összeszedettségéből, kb. bármelyik csukájukat meg merném vásárolni. Leszámítva a súlyát, amit hátrányként tudok említeni, egy nagyon kényelmes, masszív, jó anyagokból összerakott darabról van szó, aminek a talpa remekül tapad, mégis hajlékony, szóval összességében 17,92 USD-ért – 5300 Ft -, amennyiért beszereztem, kivételesen jó vétel volt.

Viszont a Kason/Li-Ning csukákat 25 dollárért – kb. 7500 Ft – sem sokallom, fogok is venni még, ha a Rangert szétsportoltam, de kiindulva a minőségéből, erre még éveket kell várni. Addig is nektek kedves olvasók, jó vadászatot kívánok, van miből válogatni.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Nagyon olcsó ahhoz képest, milyen
 • Jól tapad és gördül a talp
 • Masszív, érzetre soha el nem pusztuló felépítés
 • Ehhez is adtak hátizsákot a doboz helyett

Kontra

 • Szerintem nehéz
 • Nem mindenkinek jön majd be a kinézet
 • Sajnos elég gyorsan elfogynak az alacsony ár miatt

hirdetés